Tviter označio Trampov tvit kao „neproveren“, Tramp besan

Svet 27. maj 202008:47
Podeli:
Donald Tramp
Donald Tramp; Foto: OLIVER CONTRERAS / UPI / Profimedia

Tviter je prvi put pozvao korisnike da provere podatke u tvitovima koje objavljuje američki predsednik Donald Tramp, koji je nakon toga ocenio da se Tviter meša u američke predsedničke izbore i guši slobodu govora.

Tviter je upozorio korisnike da provere tvrdnje Donalda Trampa o glasanju putem pošte – Tramp, koji ima više od 80 milona pratilaca na ovoj mreži, prethodno je u objavama tvrdio da bi glasanje putem pošte bilo „u značajnoj meri nepošteno“ i da bi rezultiralo „nameštenim izborima“.

Tviter je plavim uzvičnikom ispod tog tvita upozorio korisnike da provere činjenice o glasanju putem pošte i usmerio ih na stranicu na kojoj se Trampove tvrdnje o glasačkim listićima opisuju kao „nepotvrđene“.

Američki predsednik odmah je u tvitu odgovorio Tviteru, ocenjujući da se ta kompanija meša u američke predsedničke izbore.

„Tviter potpuno guši slobodu govora i ja, kao predsednik, neću to dopustiti!“, napisao je Tramp.

Tramp je napisao da je Tviter zasnovao svoje tvrdnje na osnovu „lažnih vesti CNN“ i, kako je naveo, „Amazonovog Vašington Posta“.

Tviter je potvrdio da je to prvi put da je primenjeno pravilo posebnog obeležavanja na tvitu predsednika SAD-a, od kada je ranije ovog meseca uvedena nova politika kompanije kada je reč o plasiranju „obmanjujućih informacija“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar