„ToMontenegro“ počinje sa prvim letovima pre letnje sezone

Svet 02. mar. 202116:06
Podeli:
Foto:AP Photo/Risto Bozovic

Izvršni direktor nacionalne avio kompanije "ToMontenegro" Predrag Todorović najavio je prve letove do početka leta, kao i to da će se kompanija fazno razvijati i poslovati po tržišnim principima.

Pročitajte još:

„Izazov je da kompanija počne što pre da leti. Neke stvari ne zavise od nas i postoji regulativa koju treba ispoštovati. Cilj je da se napravi moderna avio kompanija zasnovana na tržišnim principima i da bude održiva u narednih 10 godina. Ovo je za državu investicija, a ne trošak. Ta dva aviona su baza za našu avijaciju u narednih 10 godina“ rekao je Todorović na konferenciji za novinare.

On nije mogao da precizira koliko će slotova imati nova kompanija i broj zaposlenih.

Objasnio je da će prednost u zapošljavanju imati radnici Montenegro Erlajnsa.

Foto:EPA-EFE/MAURITZ ANTIN

„Nisam zabrinut za slotove, jer svaki će ih aerodrom dati. Ne bih licitirao sa brojem zaposlenih, koliko budemo imali aviona tako ćemo i zapošljavati. Za sada imamo dva, a u pregovorima smo za treći“, rekao je Todorović.

On je rekao da će 30 miliona evra, koje je država izdvojila za kapital kompanije biti dovoljno da se napravi održiv biznis model i da neće biti potrebno da se izdvaja dodatni novac.

Član Odbora direktora Pavle Tripković rekao je da su odlučili da neće primati naknade za svoj rad i da su tim povodom kontaktirali Agenciju za sprečavanje korupcije (ASK).

Objasnio je da čekaju mišljenje AZK o tome da li je to moguće i da ako ih budu morali primati proslediće ih onima kojima su neophodne.

„I na ovaj način želimo da se solidarišemo sa radnicima Montengro Erlajnsa“ rekao je Tripković.

Pročitajte i:

On je na pitanje da li je nabavka dva aviona bila u skladu sa zakonom o javnim nabavkama objasnio da „To Montenegro“, kao i „Montenegro Erlajns“ nisu imali obavezu u tom delu da raspisuju tendere, jer je to omogućavao Zakon o javnim nabavkama.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram