Podeli
Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Oni su među nama. Piju krv, jedu ljudsko meso, menjaju oblik, a jedini cilj ovih hladnokrvnih humanoidnih reptila je da porobe ljudsku rasu. Oni su svetski lideri, vode korporacije, oni su glumci koji osvajaju Oskare, muzičari ovenčani Gremijima, oni su, naravno, odgovorni za Holokaust, svako bombardovanje, 9/11...

Makar tako tvrdi nekadašnji sportski novinar BBC-a Dejvid Ajk koji je postao zaštitno lice ove teorije još 1998. godine kada je objavio knjigu “Najveća tajna” u kojoj, između ostalog, dvoje Britanaca tvrde da su članovi kraljevske porodice Vindzor ništa drugo do reptili sa krunama.

Od svih teorija zavere – a ima ih, sve više – definitivno je i izvesno najluđa ta da svetom vladaju reptilijanci. Ili gušteri, kako vam draže.

Ajk je najpopularniji zagovornik ove hipoteze (teorije zavere, zapravo) koji objašnjava da nama, zapravo, ne vladaju ni duboke države, ni elite, nego rasa Reptilijanaca – bratstvo iz sazvežđa Drako odnosno Alfa Drakonis, gušteri koji hodaju na dve noge i imaju moć da se antropomorfizuju.

Foto: Shutterstock

Reptilijanci su, ako je verovati Ajku (a nije), ljudska viša rasa koja, u stvari, pripada redu bogova Anunaki.

Ajk nije naročito inovativan, mada mu se mora odati priznanje da je makar maštovit, pošto je samo proširio već postojeću teoriju o Reptilijancima kao nepoznatim astronautima koji su stigli na zemlju da bi nam oteli plemenite metale. Ne samo zato što vole da kradu, nego jer se njima hrane, pa kad se dobro najedu neke platine, mogu da obrade velike količine informacija.

Retilijanci se još hrane ljudskim strahom, krivicom i agresijom; njihov zadatak je, preciznije, da se ukrštaju sa ljudskom rasom da bi je uspešnije kontrolisali. Ajk upravo ovime objašnjava podsticanje ratova, genocida i drugih zala koje more ljude.

Reptilijanci su pripadnici tzv. “Vavilonskog bratstva” kome pripadaju, pogađate, porodice Rotšild i Rokfeler, britanska kraljevska porodica, pripadali su im i sumerski kraljevi i faraoni, svi američki predsednici (makar njih 43, zaključno sa Barakom Obamom), tri britanska i dva kanadska premijera, i skoro sve važne organizacije poput MMF-a, Svetske banke i Bilderberg grupe.

Foto: EPA/SHAWN THEW

Britanski tabloid Miror je svojevremeno objavio tekst sa naslovom “Bila sam oteta, vanzemaljci su me silovali na mesecu svake noći” u kojem je žena prethodno zaposlena u američkoj vojsci tvrdila da su je oteli upravo reptilijanci. Stvar koja je zajednička Ajkovoj teoriji i onima o vanzemaljcima generalno je da su, kako istraživači zaključuju iz razgovora sa onima koji tvrde da su ih vanzemaljci otimali, reptilijanci naročito zaintresovani za reprodukciju; žene koje tvrde da su bile žrtve otmice u više navrata su govorile da su ih čuvali u prostorijama sa stotinama inkubatora u kojima su bile bele ili u sobama sa hibridnom decom.

Jedan od prvih slučajeva u kojima se pominju ljudi-gušteri u 20. veku je zabeležen u Nebraski gde je policajac Herbert Širmer još 1967. godine tvrdio da je odveden u svemirski brod krcat stvorenjima nalik gmizavcima koja su na levoj strani grudi nosili amblem u obliku krilate zmije.

Prema istraživanju sprovedenom 2013. godine koje su prenosili svetski mediji, čak 12 miliona Amerikanaca je tada verovalo da svetom upravljaju gušteri. Isto istraživanje je pokazalo da neverovatnih 66 miliona Amerikanaca veruje da su vanzemaljci još 1948. godine stigli u Rozvel, da 22 miliona Amerikanaca veruje da je vlada lažirala sletanje na mesec, a da čak 160 miliona ljudi smatra da mora da je postojala neka zavera u vezi sa atentatom na Kenedija.

Foto: EPA/MIKE NELSON

Pročitaj i:

U tom smislu, teorija o reptilijancima koji vladaju svetom možda nije najpopularnija, ali bi mogla da bude najveća politička teorija zavere ikada plasirana. Sa druge strane, zapanjujuća je mera u kojoj se zapatila mimo anglofonog sveta.

Ajkove budalaštine su neretko na meti žestokih kritika, mada mu se više ne pridaje pažnje kao nekada jer je teorija toliko suluda da je izlišno baviti se njome i opovrgavati je; ipak, činjenica je da Ajk ima pristalice u čitavom svetu. Predavanja je držao u pedeset  zemalja, a  na njima je umelo da se okupi i do 6.000 ljudi. Setimo se da je obišao i Balkan pre nekoliko godina i da su ga i Srbi, između ostalog, fino dočekali.

Oni koji baš i nisu poklonici Ajkove teorije ističu da Ajk, kao i svi drugi autori teorija zavera, debelo zarađuje na prodaji knjiga, i da je zapravo izgradio karijeru upravo na mitu o reptilima koji vladaju svetom iz potaje.

Pored toga što je njegovo predavanje u Beogradu u medijima bilo mahom afirmativno predstavljeno, zapanjujuće veliki broj komentara ispod vesti o njegovom gostovanju i priči o novom svetskom poretku bio je pozitivan. Srbi, očigledno, nisu imuni na gluposti o gušterima jer kako bi drugačije sebi pojasnili bedu u kojoj žive decenijama; reptili su krivi za sve, to tako ima smisla.

Fun fact: Ako se nekim slučajem usudite da guglate “reptilijanci vladaju svetom”, neće vam promaći prvi predlog koji Gugl nudi za dalje istraživanje – “Vučić reptilijanac”. Slučajnost?

Nova.rs vas u narednim danima upoznaje sa najvećim svetskim teorijama zavere. Svake večeri na našem portalu potražite novi nastavak i uz nas saznajte šta su najpopularnije teorije koje kolaju internetom, kako su nastale, kako se šire i kako opstaju.

Prvi tekst iz serijala Teorije zavere Da li je Melanija Tramp zapravo mrtva? potražite na posebnom linku na Nova.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar