Izrael objavio snimak napada na Gazu VIDEO

Svet 16. jun. 202110:08 > 12:19
Podeli:
gaza bombardovanje
Foto: Mahmud hams / AFP / Profimedia

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su na Tviteru snimak napada na Gazu koji je izraelska avijacija izvela sinoć.

PROČITAJTE JOŠ:

U objavi IDF navodi se je napad odgovor na lansiranje „zapaljivih balona“ iz pojasa Gaze koji su izazvali požare na poljima u južnom Izraelu. U izjavi, vojska navodi i da je „spremna na sve scenarije, uključujući obnovljene borbe“.

Na Tviteru Izraelskih odbrambenih snaga objavljen je i snimak napada.

„Zapaljivi baloni“ odgovor su Hamasa na marš jevrejskih ultra-nacionalista u Istočnom Jerusalimu. Marš je odobrila nova vlada na čelu sa Naftalijem Benetom, iako ruta prolazi kroz delove Jerusalima oko Starog grada u kojima žive Palestinci. Hamas je pozvao je Palestince da se „odupru maršu“.

Marš je ipak održan, a izraelska policija u punoj opremi za razbijanje demonstracija i uz pomoć pripadnika policijske konjice, obezbeđivala je trasu prema Kapiji Damask u Starom gradu i sklanjala Palestince koji su se nalazili u tim delovima grada. Učesnici marša nosili su izraelske zastave i uzvikivali „Narod Izraela živi“.

Napad IDF-a je prvi napad na Gazu nakon što je postignuto primirje posle 11 dana žestokih sukoba tokom kojih je poginulo više od 250 ljudi. Za sada, nema prijavljenih žrtava ni sa jedne strane.

Novi izraelski premijer Naftali Benet rekao je ranije da je izraleska vlada ne bi trebalo da toleriše zapaljive balone i da mora da uzvrati kao da je Hamas ispalio rakete na Izrael.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar