Skupština Crne Gore 11. maja odlučuje o smeni Leposavića

Svet 28. apr. 202118:02
Podeli:
Foto: Savo Prelević/Vijesti.me

Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić saopštio je danas da je na kolegijumu Skupštine utvrđeno da će 11.maja biti sednica Skupštine na kojoj će se razmatrati smena ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

POGLEDAJTE JOŠ:

Četrdeset poslanika opozicije predalo je ranije interpelaciju kojom se traži pretresanje politike u oblasti pravosuđa i ljudskih i manjinskih prava i smena resornog ministra Vladimira Leposavića.

Skupština bi na sednici 11. maja trebalo da raspravlja i o izmeni Zakona o državnom tužilaštvu i smeni predsednika Državne izborne komisije Alekse Ivanovića.

Predsednik Vlade Zdravko Krivokapić je na premijerskom satu kazao da ga ne interesuje da li će njegov predlog za smenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića biti povod da neko u Parlamentu traži izglasavanje poverenja Vladi.

„Jer ja sam vam rekao. Imam posao i mimo ovoga u Vladi. Ovoga posla sam se prihvatio kao najveće žrtve koju neko može da uradi“, kazao je premijer u Skupštini.

To je saopštio odgovarajući na pitanje predsednika Socijaldemokrata Ivana Brajovića kada očekuje da će se realizovati njegov predlog za razrešenje Leposavića, s obzirom na to da ga je uputio 6. aprila, a da se to pitanje još nije razmatralo u Skupštini.

Brajović je kazao da će on i poslanici SD glasati za smenu Leposavića kad god to bude u Skupštini. On je pitao premijera da li je bio jedan od onih iz Vlade koji su uputili pohvale ministru zbog iznetih stavova u Srebrenici.

Premijer je odgovorio Brajoviću da se ne bavi malicioznim pretpostavkama:

„To ću vam jevanđeljski konstatovati…Vi vidite trn u oku brata svoga, a brvno u svom oku ne vidite…“.

On je kazao da je prethodna vlast imala 30 godina da donese zakone o Vladi i Skupštini, čime bi se rešila pitanja poput ovog oko smene Leposavića.

„Nije to rekonstrukcija Vlade ako ode jedan ministar. Imali smo prilike i u praksi da vidimo da smo imali ministre da su razrešeni, a da je neko drugi koordinirao tom oblašću“, kazao je Krivokapić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar