Severna Makedonija menja pravila ulaska u zemlju od 1. septembra

Svet 24. avg. 202122:39
Podeli:
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Strani i makedonski državljani od 1. septembra za ulazak u Severnu Makedoniju moraće da imaju sertifikat o imunizaciji, ili negativan PCR test, ili dokaz da su nedavno preležali kovid, sapštila je danas vlada u Skoplju.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kako se precizira, od 1. septembra makedonski i strani držaljani će u Severnu Makedoniji moći da uđu ako prethodno na graničnom prelazu prilože sertifikat o imunizaciji, odnosno primljene najmanje dve doze vakcine protiv zarazne bolesti kovid 19, ili potvrdu o preležanom kovidu u poslednjih 45 dana od dana ozdravljenja, ili negativan PCR test star najviše 72 sata.

Građanima Severne Makedonije koji se vraćaju u zemlju posle 1. septembra, a nemaju nijedan od ta tri „kovid dokumenta“ biće određen karantin od sedam dana u kućnoj izolaciji rešenjem Državnog sanitarnog inspektorata.

Strani državljani koji tranzitiraju kroz Severnu Makedoniju moći će da prođu u roku od pet sati, uz prethodno potpisanu izjavu na ulasku koju treba da predaju graničnoj kontroli na izlasku iz zemlje.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar