SDA: Krivokapić ima skrivene namere prema BiH

Svet 10. jan. 202118:38 > 18:59
Podeli:
Foto:EPA-EFE/KOČA SULEJMANOVIĆ

Stranka demokratske akcije osuđuje čestitku koju je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić uputio predsedniku entiteta RS Željki Cvijanović povodom, kako se navodi, neustavnog Dana Republike Srpske, 9. januara.

„Činjenica da je novoimenovani premijer Crne Gore uputio čestitke povodom praznika, koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim i diskriminatorskim, ukazuje na suštinsku promenu odnosa crnogorske vlade prema Bosni i Hercegovini, uprkos porukama nove vlade da neće biti satelit“. poručili su iz SDA.

Dalje kažu da činjenica da je Krivokapić poslao kartu tajno, ukazuje na podmuklost njegovog pristupa i licemerja, iako je sve uveravao da neće narušavati odnose u regionu, „vraćajući na mala vrata kriminalnu politiku iz 90-ih godina koja je simbolizovana u datumu Dana RS, 9. januara“.

SDA poziva i ostale članove crnogorske vlade, pre svega potpredsednika vlade Dritana Abazovića i ministra spoljnih poslova Đorđa Radulovića, da razjasne da li je ovo zvanični stav Vlade ili samo Krivokapićev lični stav.

„U svakom slučaju, odluka premijera Crne Gore da ne poštuje odluke Ustavnog suda BiH i na taj način podriva vladavinu zakona u Bosni i Hercegovini, ne može proći bez štetnih posledica po odnose dve države“, navodi se u saopštenju SDA.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar