Prvi čovek Budve sprema se za predsedničke izbore

Svet 08. dec. 202017:08 > 17:14
Podeli:
Marko Bato Carević Foto: Printscreen

Predsednik Opštine Budva Marko Bato Carević mogao bi biti kandidat za predsednika Crne Gore na izborima 2023. Nagoveštaj te informacije pojavio se na društvenim mrežama, a da ona nije potpuno bez osnova, potvrđeno je iz više izvora, iako u Carevićeviom kabinetu to nisu potvrdili, ali nisu ni isključili mogućnost.

Na Instagram profilu koji promoviše budvanskog gradonačelnika, izvor Vijesti potvrdio je da najava nije bez osnova, dok u kabinetu gradonačelnika kažu da to nije njegov zvanični profil.

Da će Carević biti kandidat Nove srpske demokratije, čiji je i funkcioner, promoviše se uveliko na društvenim mrežama, na kojima su napravljene i grupe koje prikupljaju podršku aktuelnom gradonačelniku Budve.

Pročitajte još:

Carević je predvodio u Budvi koaliciju koja je nosila njegovo ime i porazila Demokratsku partiju socijalista, koja je ostvarila najlošiji izborni rezultat u Budvi u svojoj političkoj istoriji. Carevićeva koalicija u Budvi dobila je na lokalnim izborima 30. avgusta 45 odsto glasova.

Upravo je Carević bio najveća podrška aktuelnom premijeru Zdravku Krivokapiću koga je tokom avgustovskih izbora pratio na svim političkim skupovima širom Crne Gore, rekao je sagovornik blizak predsedniku Opštine.

I dok se na društvenim mrežama vrti spot u kome se uz video klipove sa litija koje je predvodio, Carević promoviše kao predsednički kandidat, u njegovom kabinetu Vijestima su rekli da je predsednik Opštine posvećen rešavanju problema koje je zatekao od bivše DPS vlasti.

“Profil koji je otvoren na društvenoj mreži Instagram, a odnosi se na najavu kandidature gospodina Carevića za predsednika nije zvaničan. On je verovatno nastao od strane podržavalaca koji smatraju da je to dobra ideja, a to je naravno legitimno jer se radi o slobodi mišljenja i izražavanja istog. Predsednik Carević je u ovom trenutku posvećen obavljanju dužnosti prvog čoveka Opštine Budva”, rekli su Vijestima iz kabineta.

Carević je jedan od mogućih kandidata Demokratskog fronta na predsedničkim izborima 2023., imajući u vidu da ima najveću popularnost među političarima ovog političkog saveza, potvrdio je nezvanično sagovornik. Odnosi budvanskog funkcionera sa centralom u Podgorici, koji su jedno vreme bili zategnuti – sada su popravljeni, što ide u prilog i ideji da bi on bio mogući kandidat.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar