Prve vakcine stigle u Pakistan, Kovaks isporučio AstraZeneku

Svet 08. maj. 202121:59
Podeli:
Pakistan vakcine
Foto: EPA-EFE/MINISTRY OF HEALTH HANDOUT

Pakistan je danas primio prvi kontingent od 1,2 miliona doza AstraZenekine vakcine protiv kovida-19, posredstvom mehanizma Kovaks koji deluje pod okriljem UN.

POGLEDAJTE JOŠ:

Premijerov specijalni pomoćnik za zdravstvo, doktor Fejsal Sultan pozvao je građane starije od 40 godina da se prijave za vakcinaciju i najavio da će pakistanska vlada uskoro biti u mogućnosti da imunizaciju proširi i na druge starosne grupe.

Pakistanski Komandni i operativni centar saopštio je da je u prvom kontingentu preko programa Kovaks stiglo 1.238.400 doza vakcine, a da se za nekoliko dana očekuje nova pošiljka sa 1.236.000 doza.

Aleksa Rejnolds, koordinatorak za Pakistan vakcinalne alijanse GAVI, jednog od partnera u programu Kovaks, izjavila je da je današnja isporuka prve pošiljke vakcina rezultat do sada nezabeleženog globalnog partnerstva čiji je cilj da se osigura da nijedna zemlja ne bude zaboravljena u globalnoj borbi protiv kovida-19.

Pakistan se nalazi usred trećeg talasa pandemije, za koji vlasti tvrde da je teži od prethodna dva.

Foto: EPA-EFE/MINISTRY OF HEALTH HANDOUT

Ta zemlja je samo 8. maja prijavila 120 smrtnih slučajeva i 4.106 novih slučajeva zaraze koronavirusom, uoči planiranog sedmodnevnog zatvaranja svih poslovnih objekata i javnog prevoza.

Od prošle godine je u Pakistanu, koji ima oko 216 miliona stanovnika, zabeleženo 18.797 žrtava kovida od ukupno 854.240 povrđenih infekcija.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar