Protest ispred Vlade Crne Gore: „Sad je jasno da je URA bila trojanski konj“

Svet 20. jan. 202220:03 > 20:29
Podeli:
Dritan Abazović Foto: EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

Građani Crne Gore, koji se protive inicijativi za formiranje manjinske Vlade, i večeras protestuju ispred Vlade.

Sa skupa je poručeno da će nastaviti okupljanja, da brane pobedu sa izbora 30. avgusta 2020. godine.

Slobodan Bulajić iz Miholjskog zbora je kazao da je i URA, kao i druge partije, u izbornoj kampanji saopštavala da neće sa Demokratskom partijom socijalista nakon izbora. „Sad je jasno da je URA bila trojanski konj“, kazao je on.

Istakao je da lider te partije i potpredsednik Vlade Dritan Abazović „sve ruši vraćajući Mila i njegovu tiraniju.“ Pozvao je i političare da im se pridruže.

PROČITAJTE JOŠ:

"Uzeo si pare, Dritane" uzvikuju građani. Prilazi zgradi Vlade su zatvoreni, a okupljeni su blokirali saobraćaj na bulevarima Svetog Petra Cetinjskog i Stanka Dragojevića.

Nije poznato ko je organizator okupljanja.

Partije koje su javno podržale aktuelnu Vladu i Krivokapića tvrde da ne stoje iza protesta i da ne znaju ko je organizator.

Na skupu su poslanici Danilo Šaranović (Demokrate) i Marko Milačić (Prava), kao i savetnici predsednika Skupštine Alekse Bečića.

Koalicija "Crno na bijelo" podnela je juče Skupstini inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi, a predsednik parlamenta Aleksa Bečić je sednicu, na čijem dnevnom redu je ta inicijativa, zakazao za 4. februar.

Na pres konferenciji 17. januara, ta koalicija je predlozila model manjinske vlade u kojoj, kako je kazao lider Građanskog pokreta URA i potpredsednik Vlade Dritan Abazović, ne bi bilo mesta za Demokratski front i Demokratsku partiju socijalista.

Bonus video: Sukob protestanata u Cetinju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram