Pronađeno telo dečaka (4) iz Belgije, dadilja napravila krucijalnu grešku

Svet 18. jan. 202210:35
Podeli:
ilustzrtacija Foto: shutterstock VanderWolf Images

Telo četvorogodišnjeg dečaka koji je prošle nedelje nestao u Belgiji pronađeno je u Holandiji, potvrdila je holandska policija.

Nestanak Dina Verberkmosa porodica je prijavila nakon što ga je dadilja, suprotno prethodnom dogovoru, ostavila u kući deke i bake.

Pročitajte još:

Dečakovo telo pronađeno je juče na ostrvu u holandskoj provinciji Ziland, inače popularnoj turističkoj destinaciji. Holadnska policija potvrdila je da je u vezi s tim slučajem u gradu Mirkerku, oko 120 kilometara severoistočno od ostrva na kojem je pronađeno telo dečaka, pre pronalaska tela uhapšen 34-godišnji Belgijac. Njegov identitet nije objavljen, prenosi BBC.

Holandski mediji su objavili da je Din Verberkmos pre prijave nestanka bio s porodičnim prijateljima. Policija je objavila da su osumnjičeni i dečak poslednji put viđeni u belgijskom gradu Sint Niklas nedaleko od Antverpena.

Pokrenuta potraga za dečakom

Sigurnosne snage u Holandiji pokrenule su potragu za dečakom čim su zaprimile informaciju da bi dečak mogao da se nalazi u toj zemlji. Nakon hapšenja 34-godišnjeg Belgijca policija je izdala tzv. "žuto upozorenje", kakvo se izdaje u slučajevima otmice deteta. Uz upozorenje je objavila opis i fotografiju dečaka.

Telo dečaka pronađeno je nedugo zatim na ostvru Niltje Džans. Policija je juče objavila da je u potrazi učestvovao i policijski helikopter i da su istražitelji pronašli "moguće mesto zločina". Sinoć oko 21 čas policajci su pronašli beživotno telo deteta, objavila je policija.

U kratkom obaveštenju objavljenom na Tviteru policija je potvrdila da je pronađeno telo Dina Verberkmosa. Zahvalili su svima koji su učestvovali u potrazi te izrazili saučešće porodici.

BONUS VIDEO: Italijanska policija uhapsila medicinskog tehničara koji je lažirao vakcinsanje i kovid sertifikate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar