Profesorka zaražena koronom umrla usred onlajn nastave

Svet 08. sep. 202013:12
Podeli:
Foto: Twitter/Nawel/@naweljimenez

Argentinska profesorka istorije Paola De Simon (46) koja je bila zaražena koronavirusom, srušila se i preminula tokom onlajn nastave u svom domu u Buenos Ajresu.

Oko 40 studenata pratilo je virtualno predavanje profesorke Paole De Simon kad su u jednom trenutku primetili kako ima problema s disanjem.

Studenti su je pitali za adresu kako bi mogli da pozovu hitnu pomoć, ali profesorka nije odgovarala. Prethodno je uspela da kontaktira sa svojim suprugom, ali kad je on došao kući, bilo je prekasno.

Profesorka je prošle nedelje na Tviteru napisala kako se već nedeljama bori sa simptomima koronavirusa koji ne posustaju, prenosi Vašington Post.

„Vrlo je komplikovano. Više od četiri nedelje pozitivna sam na koronu, a simptomi ne prolaze. Suprug je zbog cele situacije jako iscrpljen“, napisala je.

Pročitajte još:

Jedna od studentkinja opisala je poslednje trenutke pre nego što se profesorka srušila.

„Videli smo da je u lošijem stanju nego što je bila. U jednom trenutku nije mogla dalje da vodi prezentaciju ni da govori. Bilo je strašno“, izjavila je studentkinja.

Silivina Sterin Pensel, argentinska novinarka i dugogodišnja prijateljice de Simone, rekla je kako je njena smrt tužni podsetnik da je virus stvaran.

Komentari

Vaš komentar