Prizor koji je šokirao region: Roditelji uz đake sa nacističkim pozdravom

Svet 26. maj. 202216:27
Podeli:
Deca, ustaše, majice, ustaške majice,
Foto: Printscreen/Facebook/News portal SBplus.hr

Na Fejsbuku su se pojavile fotografije maturanata jedne škole u Slavonskom brodu gde je generacija učenika 2004/2005. pozirala u majicama koje podsećaju na one kakvu su imale Hrvatske odbrambene snage (HOS), sa ispisanom porukom "Za norijadu spremni".

Direktor škole je istakao da nije znao u kakvim majicama su učenici, kao i da škola to ne podržava.

„Naravno da to ne podržavamo. Zgrožen sam fotografijom i objavom na društvenoj mreži o čemu dosad uopšteenisam bio informisan. U školskom su dvorištu imali samo beretke, svi su bili jako veseli i ja sam ih tamo lično pozdravio i ispratio u povorku gradom. Nisam primetio sporne natpise, inače bih reagovao. Učenika je puno pa je teško obratiti pažnju na sve, ali razredna je trebala da reaguje. Naša škola je osetljiva na ovakve stvari. Ne stojimo iza toga. Još jednom ćemo sve proveriti i utvrditi odgovornost“, rekao je direktor.

POGLEDAJTE JOŠ:

Međutim, roditelji imaju drugačije mišljenje.

"Ne vidim razlog za ocrnjivanje učenika. Na fotografijama deca dižu ruke u vazduh. Kako je ko mogao pozdraviti, tako su pozdravili u tom trenutku. Ništa mi nije bilo sporno ni u majicama. Za norijadu su bili spremni. Jedan su od odličnih razreda. Nisu pravili nikakve probleme", rekao je jedan od roditelja.

I učiteljica ovih đaka podržala je njihov potez, a ona je i postavila pomenutu fotografiju na Fejsbuk.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar