Princ Hari ima novi posao: Otkriveno je šta će raditi

Svet 23. mar. 202116:52
Podeli:
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Britanski princ Hari postaće zvaničnik firme za životni trening i mentalno zdravlje Beter Ap Inc., izvestio je u utorak Vol Strirt Džurnal. Radi se o startapu iz Silicijumske doline vrednom milijardu dolara, prenosi Hina.

PROČITAJTE JOŠ:

Očekuje se da će Hari u novoj ulozi učestvovati u inicijativama poput odluka o strategiji dodele dobrovoljnih priloga i da će javno govoriti o temama povezanim sa mentalnim zdravljem, navodi se u izveštaju.

„Nije poenta u tome da otkrivamo šta ne valja sa nama, nego ono što nam se događalo tokom našeg života i uticalo na nas“, kazao je Hari za Vol Strit Džurnal.

„Često se zbog prepreka na koje nailazimo u društvu, finansijskih poteškoća ili stigamtizacije ljudi se ne mogu usresrediti na svoje mentalno zdravlje sve dok na to ne budu prisiljeni. Želim da se odmaknemo od ideje da morate da se osećate slomljeno pre nego što zatražite pomoć“, kazao je.

Beter Ap nije zasad odgovorio na Rojtersov zahtev za komentar.

Ranije ovog meseca, televizijski intervju Oprave Vinfri sa unukom kraljice Elizabete i njegovom suprugom Megan Markl bacio je britansku monarhiju u njenu najveću krizu od 1997. godine, odnosno smrti princeze Dajane, majke princa Harija i njegovog starijeg brata princa Vilijama.

Hari (36) i Megan (39) postali su trn u oku monarhije još u januaru prošle godine kada su objavili da će odstupiti od kraljevskih dužnosti i započeti novi život preko Atlantika.

Prošlog meseca Bakingemska palata objavila je da su Hari i Megan odstupili od kraljevskih dužnosti i da će time izgubiti pokroviteljstvo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar