Požar na Smokovcu u Crnoj Gori, vatrogasci branili kuće

Svet 17. sep. 202023:45
Podeli:
Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Ponovo se razbuktao požar na Smokovcu koji je izbio pre dva dana. Juče je bio skoro ugašen a danas ga je vetar raširio prema okolnim selima. Direktorat za vanredne situacije upozorio je da se tokom naredna dva dana očekuje jak vetar u centralnim i južnim predelima Crne Gore, što će, zajedno sa visokim temperaturama, usloviti vrlo visok indeks opasnosti od požara

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada bore se sa velikim požarom koji je aktivan na području Smokovca.

Vatrogasne ekipe uspele su da od vatre odbrane kuće na jednom mestu, ali požari prete još nekim kućama.

Gašenje požara otežava jak severni vjetar.

Požar na Smokovcu izbio je pre dva dana, a juče je bio ugašen.

Danas ga je vetar raširio prema selima Kupusci i Momče, a sve raspoložive ekipe Služe zaštite i spašavanja kako je najavljano dežuraće na tom reonu.

Direktorat za vanredne situacije danas je upozorio da se tokom naredna dva dana očekuje jak vetar u centralnim i južnim predelima Crne Gore, što će, zajedno sa visokim temperaturama, usloviti vrlo visok indeks opasnosti od požara.

Iz Direktorata su apelovali na građane da pokažu visok stepen odgovornosti u odnosu na najavljenu situaciju i da poštuju mere i naredbe nadležnih organa o zabrani loženja vatre na otvorenom prostoru.

Iz Direktorata su takođe kazali da će, zajedno sa ostalim subjektima sistema zaštite i spašavanja, pratiti situaciju na terenu i biti spremni da, u skladu sa raspoloživim materijalno-tehničkim kapacitetima pravovremeno i efikasno reaguju.

 

Komentari

Vaš komentar