Policija na livadi u Hanoveru traži telo male Medlin Meken

Svet 28. jul. 202013:43 > 13:57
Podeli:
Foto: Peter Steffen / AFP / Profimedia

Nemačka policija od jutros pretražuje jedan vrt u blizini Hanovera, grada na severu Nemačke, u potrazi za telom male Medlin Meken, izvestila je kancelarija tužioca Braunšveiga.

„Pretres je povezan s našom istragom o slučaju nestanka Medlin Meken“, izvestila je portparolka Džulija Mejer, a prenosi SkyNews.

Podsetimo, Medlin Meken nestala je trećeg jula 2007. kada je imala tri godine, iz apartmana u portugalskom letovalištu Praia da Luz.

Foto: EPA-EFE/LUIS FORRA

„Ovo je dramatičan tok događanja. Policija u Nemačkoj jutros je počela da kopa na jednoj livadi u blizini Hanovera, gde je Kristijan Brukner živeo neko vreme“, izvštava dopisnik Sky Newsa.

Kancelarija javnog tužioca i savezna policija potvrdili su lokalnim medijima da je istraga povezana sa slučajem Meken.

„Od jutros je iščupano nekoliko stabala. Tu je policija, ali i forenzičari. Za kopanje zemlje koristi se manji bager“, rekao je on.

Nemačka policija nedavno je ponovno otvorila istragu o tom slučaju nakon što je identifikovan novi osumnjičeni. Reč je o 43-godišnjem Nemcu Kristianu Brukneru, koje trenutno služi zatvorsku kazni zbog dilovanja droge i čeka presudu za silovanje 72-godišnje penzionerke.

Brukner je 2007. sa svojom maloletnom devojkom živeo u blizini apartmana odakle je devojčica oteta. Policija je došla do zaključka da je on najverovatnije povezan s njenom otmicom, ali i ubistvom.

Foto: German police

Naime, do novog glavnog osumnjičenog u slučaju Meken, policija je došla nakon dojave o Bruknerovom priznanju.

Pročitajte još:

Osumnjičeni je s prijateljem bio na piću u jednom pabu kada je na televiziji objavljen prilog o devojčici, pa se Brukner poverio prijatelju kako je on oteo devojčicu.

Kristian Brukner živeo je između 2012. i 2014. u jednom stanu u Braunšveigu i to je zadnja poznata adresa osumnjičenog pedofila. Taj grad udaljen je 55 kilometara od Hanovera.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar