Plenković: Nije realno sve izgraditi preko noći

Svet 29. jun. 202112:15
Podeli:
Andrej Plenkovic
Andrej Plenković Foto:TANJUG/ HINA/ DARIO GRZELJ

Pola godine od snažnog zemljotresa koji je pogodio centralnu Hrvatsku, premijer Andrej Plenković je danas u Petrinji prisustvovao uklanjanju ruševina, a nakon sastanka sa Štabom za obnovu, rekao je da nije realno da sve bude izgrađano "preko noći".

Pročitajte još:

„Nije realno da se sve konstrukcijski obnovi i bude izgrađeno preko noći, rekao je Plenković novinarima nakon sastanka sa šefom Štaba za obnovu Tomom Medvedom i zamenikom i potpredsednikom vlade Borisom Miloševićem.

Premijer je rekao da će banke pratiti proces koji će, kako je obećao, vlada dobro pripremiti.

„To je proces koji u svakoj fazi mora da izgleda dobro. Moramo sve napraviti lege artis i na način da se na taj proces možemo osvrnuti i za 10-15-20 godina i reći da je sve bilo napravljeno dobro“, rekao je Plenković, ne želeći da određuje vremenski okvir.

Rekao je da vreme nije moguće proceniti, prenela je zagrebačka N1 televizija. U predstojećim sedicama, rekao je, očekuje ubrzanu dinamiku radova.

Govoreći o obnovi u Zagrebu, koji je u zemljotrsu stradao krajem marta prošle godine, Plenković je rekao da im je cilj bio da obezbede institucije koje će sprovoditi postupak, obebzediti sredstva, za koja kaže da su značajna.

„Na nama je bila institucionalna struktura, finansijska sredstva i saradnja s drugim županijama koje su oštećene u potresu“, rekao je Plenković.

Dodao je da je imovinsko-pravna situacija u Zagrebu bitno komplikovanija nego ona u Sisačko-moslavačkoj županiji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar