Odlučeno: Vesko Damjanović V.d direktor policije Crne Gore

Svet 17. dec. 202020:33 > 22:01
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Vijesti Online

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je danas nakon sednice Vlade da će Vesko Damjanović biti vršilac dužnosti direktora Uprave policije Crne Gore. Za vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost imenovan je Dejan Vukšić. Njemu bi mandat trebalo da traje do 21. februara nakon čega ce biti raspisan konkurs.

Komentarišući činjenicu da nakon odlaska sa funkcije direktora UP Veselina Veljovića, ulogu vršioca te dužnosti može da preuzme samo neko od Veljovićevih sedam pomoćnika, Krivokapić je kazao da između postojećih zakonskih mogućnosti nema dobrih rešenja, te je Vlada birala „boljeg od goreg“.

Krivokapić je novinarima u zgradi Vlade potvrdio da su razmišljali da na tu poziciju privremeno postave Dragana Blagojevića, ali da su odustali od tog predloga.

Podsetimo, iz DF-a su pe toga u Skupštini oštro osudili mogućnost da Blagojević bude vršilac dužnosti šefa policije, nakon što je, kako su naveli, upravo Blagojević rukovodio akcijom hapšenja poslanika tog političkog saveza u Skupštini Crne Gore prilikom izglasavanja zakona o slobodi veroispovjesti, nazvavši pri tom poslanike DF-a „marvom“.
„Razmatrajući sve činjenice, konstatovali smo da ne može onaj ko je ugrožavao poslanike u Skupštini da bude budući v.d. direktora Uprave policije (Blagojević). Jeste da je taj predlog postojao. Imenovaćemo vrlo brzo, to će biti ime koje je u ovom trenutku najprihvatljivije za sve nas“, kazao je Krivokapić

 

Potreban konkurs za direktora policije

 

Krivokapić je rekao da je svima poznato da je Uprava policije u delu rukovodećeg kadra „potpuno monolitna“:

„Želimo na ovaj način da iskažemo potrebu da se raspiše konkurs i imamo direktora policije koji će profesionalno i isključivo u interesu građana raditi svoj posao.“ Premijer Crne Gore, Zdravko Krivokapić takođe potvrdio je da je doskorašnji direktor Veselin Veljović podneo zahtev za razrešenje, i da je Vlada je to konstatovala.

 

VD agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejan Vukušić

 

Za vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost imenovan je Dejan Vukšić, saopštio je Krivokapić. Njemu bi mandat trebalo da traje do 21. februara nakon čega ce biti raspisan konkurs.

Podsetimo, potpredsednik Vlade Dritan Abazović saopštio je 8. decembra da ANB dobija novog direktora, te da se na sastanku sa direktorom Dejanom Peruničićem njemu zahvalio na dosadašnjem radu.
Vukšić je bio nosilac izbore liste „Za budućnost Kotora“ na lokalnim izborima u toj opštini 30 avgusta 2020. godine.

On je 28. oktobra izabran za predsednika SO Kotor.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar