Hladan tuš iz Holandije: Čak 13 novih slučajeva omikrona

Svet 28. nov. 202113:33 > 14:14
Podeli:
Omikron, Omicron, novi soj koronavirus, aerodrom Južna afrika, Holandija, avion
Foto: Pavlo Gonchar/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia/TANJUG/UGC via AP/AP Photo/Jerome Delay

Putnici koji su danas sleteli u Holandiju avionom iz Južne Afrike pozitivni su na novu mutaciju virusa - omikron.

Oko 13 putnika koji su putovali iz Južne Afrike u Holandiju zaraženi su novom varijantom.

Holandski zdravstveni zvaničnici saopštili su juče da je nakon leta iz Južne Afrike registrovana 61 osoba pozitivna na koronavirus. Stručnjaci su nastavili da sprovode dalja ispitivanja kako bi otkrili da li pomenuti slučajevi imaju veze sa nedavno registrovanim novim – omikron sojem.

POGLEDAJTE JOŠ:

Oko 600 putnika pristiglo je na aerodrom u Amsterdamu u petak iz Južne Afrike, nakon čega su testirani kako bi se utvrdilo da li imaju novi soj koronavirus, piše Gardijan.

Holandski ministar zdravlja Hugo de Jonge potvrdio je informaciju da je 61 osoba pozitivna prilikom testiranja. Nakon novih pozitivnih rezultata, holandske vlasti zabranile su sva putovanja sa juga Afrike.

„Putnici koji su pozitivini na virus biće izolovani. Istražujemo i nadam se da ćemo što je pre moguće saznati da li su zaraženi novim, omikron sojem“, rekao je ministar.

Novinarka Njujork Tajmsa Stefani Nolen, bila je u jednom avionu i rekla da mnogo putnika koji su bili u dva aviona iz Afrike nisu nosili maske, niti poštovali propisane mere.

BONUS VIDEO Kako je nastala vakcina

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar