„Njujork tajms“: Ukrajinske snage ubijaju ranjenog ruskog vojnika FOTO

Svet 07. apr. 202207:57 > 09:10
Podeli:
Kijev, Ukrajina, rat
Foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP / Profimedia

Na snimku objavljenom u ponedeljak na Telegramu se navodno vidi kako ukrajinski vojnici ubijaju zarobljene ruske snage u selu blizu Kijeva, navodi se u izveštaju "Njujork tajmsa".

Snimak je verifikovao Tajms, međutim, ova medijska kuća je odlučila da ga ne objavi zbog brutalnih scena koje se na ovom videu nalaze. Prema Tajmsu, ovaj snimak prikazuje ukrajinskog vojnika koji puca u ruskog vojnika tri puta, dok drugi čovek kaže: „Još je živ. Snimite ove pljačkaše. Pogledajte, još je živ. Dahće“.

Na snimku, preneo je Tajms, se takođe vide još tri ruska vojnika koji leže mrtvi u blizini, a identifikovani su po belim trakama koje obično nose ruske trupe. Jedan od vojnka ima ranu na glavi, a ruke su mu vezane na leđima, navodi se.

Vojnici su okruženi opremom i leže na putu u blizini pešadijskog vozila, koji koriste ruske vazdušno-desantne jedinice, kaže vojni stručnjak Rob Li.

Na snimku se, kako piše Biznis Insajder, ukrajinski vojnici mogu prepoznati po lavim trakama koje nose. Oni takođe sve vreme ponavljaju: "Slava Ukrajini", ali nije jasno kojoj jedinici pripadaju.

PROČITAJTE JOŠ:

Ukrajinska novinska agencija je saopštila da je ova zaseda delo "Gruzijske legije", grupe gruzijskih dobrovoljaca koja je formirana 2014. godine i koja je došla da se bori u Ukrajini, navodi Tajms.

Video je snimljen severno od sela Dmitrivka, oko sedam milja jugozapadno od Buče, navodi se. Ranije ove nedelje, pojavili su se snimci na kojima se vide ubijeni civili u Buči, a tela su otkrivena nakon povlačenja ruskih trupa. Ukrajinski zvaničnici kažu da je ubijeno stotine civila i da su u gradu otkrivene masovne grobnice.

Sve današnje vesti iz Ukrajine pročitajte u našem današnjem blogu.

BONUS VIDEO: Masovne žrtve u Buči

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News