Navaljni ostaje u pritvoru 30 dana

Svet 18. jan. 202115:00 > 15:11
Podeli:
Aleksej Navaljni Foto:Tanjug/AP Photo/Mstyslav Chernov

Aleksej Navaljni ostaće zadržan u pritvoru 30 dana, sve do 15 februara.

Nakon što je sinoć uhapšen na aerodromu u Moskvi, najveći kritičar Kremlja ostaje u pritvoru 30 dana, sve do 15. februara.

Državni tužioci u Rusiji tražili su danas da sud Navaljnom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, što je sud odobrio.

Pročitajte još:

Navaljni je sinoć iz Berlina stigao u Rusiju prvi put nakon što je otrovan u avgustu.

On je optužio agente koji rade za državu, tačnije predsednika Vladiira Putina da su pokušali da ga ubiju nervnim agensom novičokom. Ove optužbe je Putin naravno odbacio, rekavši da ruski agenti „ne pokušavaju ubistvo“.

„Da su hteli da ga ubiju, ubili bi ga“ rekao je Putin.

Naime, ujedinjene nacije i zapadne zemlje poručile su danas Rusiji da odmah oslobodi opozicionog političara, a neke države su čak zatražile nove sankcije. Moskva im je rekla da se bave svojim poslom i da se ne mešaju u njihova unutrašnja pitanja.

Navaljni je u video zapisu iz policijske stanice nazvao saslušanje „najvišim stepenom bezakonja“ i obrušio se na predsednika Vladimira Putina, optužujući ga da je u strahu bacio krivični zakon sa prozora.

Oko 200 pristalica Navaljnog okupilo se ispred policijske stanice na temperaturama od minus 18 stepeni i zatražilo da ga puste na slobodu, rekao je svedok Rojtersa.

Moskovska zatvorska služba odredila je pritvor Navaljnom u vezi sa navodnim kršenjem uslovne kazne zatvora zbog pronevere, za koju kažu da je izmišljena.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar