Na protestima u Francuskoj povređeno 67 pripadnika policije

Svet 06. dec. 202020:06 > 20:06
Podeli:
Foto: EPA-EFE/Mohammed Badra

Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je 67 pripadnika snaga bezbednosti povređeno u sukobima sa demonstrantima na protestima održanim u subotu protiv predloga zakona o globalnoj bezbednosti.

Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen izjavio je da je u Parizu, gde je najviše bilo nasilja i vandalizma, povređeno 48 policajaca i žandarma.

Gradonačelnica Pariza An Idalgo osudila je nasilje vandala na kraju protesta u glavnom gradu Francuske.

Pogledajte galeriju

Darmanen je rekao da je 95 osoba privedeno tokom protesta i dodao da se na teritoriji cele Francuske okupilo 52.350 ljudi.

Povezane vesti:

U Parizu su tokom protesta zapaljena vozila, izlozi razbijeni a policija gađana raznim predmetima. Policija je navela da je na skupu bilo od 400 do 500 „radikalizovanih ljudi“ koji su, zajedno sa pristalicima radikalne levice, bili glavni u vandalizmu.

U Nantu je povređeno nekoliko policajaca na koje su demonstranti bacali molotovljeve koktele.

Predstavnik sindikata policije Arno Bernar izjavio je kako se svi sete da osuđuju nasilje policije a niko kad demonstranti sprovode nasilje nad policijom.

„Neobično je da niko od onih koji dele lekcije ne pominju nasilje nad pripadnicima snaga bezbednosti“, rekao je Bernar ironično.

U Francuskoj je u toku debata o policijskom nasilju, medijsku pažnju je posebno izazvao slučaj prebijanje jednog crnog muzičkog producenta. Tri policajca su suspendovana u toj aferi.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar