Mušica ruši internet: Sedela Pensu na glavi i postala heroj

Svet 08. okt. 202014:31
Podeli:
Foto: EPA-EFE/Justin Sullivan / POOL

Nazivaju je "američkim herojem", govore da je spasla Ameriku od propasti, da je hrabra, patriota, nacionalna ikona i da je ubedljiva pobednica sinoćnje debate.

Ako je ikakvo merilo uspeha popularnost na društvenim mrežama, debata potpredsednika SAD Majka Penska i kandidatkinje za potpredsednicu Kamale Haris nema konkurenciju.

Debata je sama po sebi bila civilizovana i pristojna i uprkos svim naporima Haris i Pensa da se njihovi glasovi čuju, na društvenim mrežama priča se samo o jednom – mušici koja je sletela na glavu Trampovog potpredsednika i tu provela dva minuta.

Internet doslovno gori od sjajnih fora, a mušica s Pensove glave dospela je u apsolutno sve svetske medije. Sledi mali izbor nepreglednog onlajn univerzuma nastalog posle „incidenta“.

Vrlo brzo su napravljeni i profili na mrežama nazvani „Pensova muva“, a neki su u rekordnom roku dobili hiljade pratilaca. Na Tviteru je trenutno u trendingu i #flygate, aluzija na sve „gejtove“ odnosno afere.

Neko je čak objavio Pensovu fotografiju pored Hilari Klinton kojoj je takođe sletela mušica na glavu, uz poruku: „Mušica odlučuje koja stranka gubi izbore.“

Nema dokaza da je reč o istoj mušici.

BBC piše da je reč „the fly“, odnosno „mušica“, tvitovana i retvitovana više od 700.000 puta, a Džo Bajden je iskoristio priliku da se malo igra s ovim mini incidentom, tako da je njegov izborni štab registrovao domen „flywillvote.com“ i objavio Bajdenovu fotografiju sa muvaricom.

U isto vreme, rečnik Merriam-Webster je objavio da je reč „mušica“ prvi put na njihovom sajtu u trendingu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar