Milov sestrić sa 23 kupio stan od 900.000 dolara u Njujorku

Svet 21. avg. 202013:0011 komentara
Podeli:
Milo Đukanović
Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Objašnjavajući zašto je Crnoj Gori potreban Zakon o poreklu imovine kandidat za poslanika i šef kampanje koalicije Crno na bijelo Zoran Mikić prezentovao je danas na pres konferenciji dokument koji pokazuje da sin Ane Kolarević i sestrić šefa režima Mila Đukanovića Edin poseduje stan u Njujorku na Menhetnu u vrednosti od 900 000 dolara.

Pročitaj i:

„Ne želim ništa da impliciram niti da iznosim neke optužbe, ali podsećam javnost da je Ana Kolarević povezivana sa primanjem mita u aferi Telekom. Većinski paket akcija kompanije Telekom država je prodala Mađar Telekomu 2005 godine. Samo par meseci kasnije u aprilu 2006 godine Edin Kolarević, koji je tada imao 23 godine, kupuje i plaća kešom skupoceni stan u Njujorku za 900 000 dolara. Neka građani i javnost sami procene da li su ovde čista posla“, naglasio je Mikić, prenose podgoričke Vijesti.

On je na pres konferenciji istakao da su Zakon o poreklu imovine i Zakon o lustraciji i otvaranju tajnih dosijea prvi zvanični pravni akti koje će poslanici koalicije Crno na bijelo predložiti u novom sazivu Skupštine Crne Gore.

„Bez ova dva zakona nema suštinskih promena u Crnoj Gori“, ističe Mikić.

Mikić je istakao da „dok većina građana Crne Gore ima problem da opremi decu za novu školsku godinu i dok gotovo 30% građana živi na ivici siromaštva, svakodnevno svedočimo bahaćenju javnih funkcionera i lica koja su sa njima povezana. Ovo je samo još jedan u nizu pokazatelja zbog čega je Crnoj Gori potreban Zakon o poreklu imovine. Njime se osim javnih funkcionera moraju tretirati i lica povezana sa javnim funkcionerima. Svako može da ima skupu nekretninu, auto, sat i slično. Ali svako, pogotovo javni funkcioner mora biti spreman da tu imovinu dokaže pred nadležnim državnim organima.”

Komentari

Vaš komentar