Milo Đukanović glasao: „Raduje me velika izlaznost“

Svet 30. avg. 202013:10 > 13:25
Podeli:
Milo Đukanović Foto:REUTERS/Stevo Vasiljevic

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović glasao je danas na parlamentarnim izborima u toj zemlji i poručio da očekuje da Crna Gora nastavi da se kreće putem ekonomskog i demokratskog razvoja, u pravcu EU, kao i da ga ne iznenađuje i raduje visoka izlaznost u prvom delu dana.

Ðukanović je svoje biračko pravo iskoristio u podgoričkoj Osnovnoj školi “Savo Pejanović“, sa suprugom i sinom.

“Očekujem da crnogorsko društvo i na ovim izborima potvrdi svoju demokratsku zrelost i odgovornost, kao i da izbori proteknu u uslovima stabilne i demokrtske kulture primere Crnoj Gori, te da će zemlja nastaviti da se kreće putem ekonomskog i demokratskog razvoja i dostizanja evrposkih ciljeva”, rekao je Ðukanović novinarima.

Na pitanje da prokomentariše visoku izlaznost, koja je do 12 sati oko 45 odsto, Ðukanović kaže da to nije iznenađenje, jer su sve strane pozivale birače da pokušaju svoju obavezu da ispune do podne.

Pročitaj i:

“Raduje me uvek kada je izlaznost veća, jer to znači da živimo u društvu u kojem ljudi osećaju odgovornost za budući pravac razvoja. Uvek je izraz političke patologije niska izlaznost”, rekao je Ðukanović.

On je rekao i da ne primećuje tenzije, već da se tenzije pokušavaju indukovati sa adresa koje su, kaže, “vancrnogorske”.

“Ali crnogorsko društvo je prošlo kroz iskušenja više puta. Ne vidim opasnost po stabilnost Crne Gore i sigurnost građana”, dodao je on.

Na pitanje o kome govori, kada spominje mešanje u stvari Crne Gore, Ðukanović je rekao da ne žli da govori detaljnije, ali će se to, kaže, samo pokazati kroz današnji i naredne dane, dodajući da od decembra do danas traje „stampedo“u kojem učestvuje „kompletna medijska i politička scena Srbije“.

Crna Gora Izbori
Foto: TANJUG/AP Photo/Risto Bozovic

„I jasno je koja se poruka šalje Crnoj Gori. Kako je Crna Gora odgovarala do sada na te poruke, odgovoriće a i ovog puta. Kada kaže, medijska i politička scena, pincetom bismo verovatno uspeli da pronađemo nekoga ko u to nije uključen”, rekao je Ðukanović

Upitan očekuje li pad DPS-a posle tri decenije i hoće li čestitati protivnicima, ukoliko do toga dođe, Ðukanović je rekao da se nikada u takmičenju rezultat ne može znati unapred, ali da je lično ubeđen da je demokratska volja građana na strani Crne Gore, njene evropske budućnosti i partija koje kreiraju i realizuju takav politički program.

A, čestitanje pobedniku je, kaže, pitanje demokratske i lične kulture, što se ne dovodi u pitanje.

Komentari

Vaš komentar