Milanovic: Plenković je manipulator i dobro uvežbani lažov

Svet 12. maj. 202116:45
Podeli:
Zoran Milanović, Andrej Plenković
Zoran Milanović, Andrej Plenković Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Predsednik i premijer, Zoran Milanović i Andrej Plenković, obnovili su javnu polemiku o izboru predsednika Vrhovnog suda Hrvatske, čiji izbor osporava HDZ.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon što je danas premijer Andrej Plenković ponovo izneo razloge zbog kojih smatra da Zlata Đurđević ne može biti izabrana na mesto predsednice Vrhovnog suda, oglasio se Milanović koji je premijera nazvao „manipulatorom“ i „dobro uvežbanim lažovom“.

„Kad mu nije pošlo za rukom, preko svojih trbuhozboraca, lažima da uveri javnost da Zlata Đurđević ima veze s ‘lex Perković’, jer nema baš nikakve, profesionalni manipulator Plenković sada izmišlja da je Zlata Đurđević predložila ni manje ni više nego – da politika bira sve sudije“, poručio je Milanović, prenosi Tanjug.

To se, prema njegovim rečima, usudi samo „dobro uvežban lažov sa sertifikatom osuđene kriminalne organizacije i privatnim časovima spinovanja i manipulisanja“.

Milanović ističe da je upravo suprotno i da „vrsni pravni stručnjak“, kako ju je ranije okarakterisirao i sam Plenković – jasno upozorava koliko je 90-ih politika bila dugoročno razarajuća za pravosuđe i njegovu nezavisnost.

„U tome je problem, Plenković ne može da oprosti Zlati Đurđević što je u svom programu stručno, hladno i beskompromisno – a bez da ih i spomene – prokazala HDZ kao krvopiju hrvatskog pravosuđa“, napisao je Milanović na svom fejsbuk profilu.

I tu, ističe, nije kraj Plenkovićevim problemima.

„Bude li izabrana za predsednicu Vrhovnog suda, Zlata Đurđević će odlučivati o presudi HDZ-u. Vrsni pravnik Plenković, opet lažno, edukuje danas javnost da predsednica Vrhovnog suda ‘ne sudi’. Ne sudi ako ne želi, ali itekako može da sudi i verujem da bi se Zlata Đurđević uključila u suđenje jer joj to zakon omogućava“, naveo je Milalnović.

On kaže da bi Plenkoviću odgovarao beskrvni predsednik Vrhovnog suda koji ‘ne sudi’ HDZ-u, ali ispod stola utiče na presudu, za HDZ – jasno oslobađajuću.

“ Zato je HDZ u sukobu interesa. Zato Zlata Đurđević smeta Plenkoviću. I baš zato treba biti izabrana za predsednicu Vrhovnog suda“, napisao je Milanović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar