Milanović o slučaju „kokain u vojsci“: Otkud vojnicama droga? Pa, kupili su je

Svet 15. okt. 202112:54
Podeli:
Zoran Milanović Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

Predsednik Zoran Milanović razgovarao je s novinarima nakon svečane akademije povodom 30. godišnjice Glavnog sedišta Oružanih snaga RH. Između ostalog komentarisao je otkrića o konzumiranju kokaina od strane pripadnika najelitinije Hrvatske vojske, Komande specijalnih snaga.

U dva meseca petorica pripadnika bila su pozitivna na kokain, piše Jutarnji list.

„Neću da tražim testiranje cele trupe. Bilo je nekih propusta, ali to je razrešeno. Idemo dalje. Da testiramo sve vojnike? Šta je sledeće? Sve učenike? Otkud vojnicima droga? Pa kupili su ju na crnom tržištu. To je barem jasno. To premijeru nije jasno? Sad je pitanje je li iko od vojnika bio deo tog lanca ili su samo kupili. Obaveštajna agencija se bavi težim stvarima, a ako naleti na nešto ovakvo onda se to reši“, rekao je.

„Tražite široke provere kako se to radi. Ako sam vam odgovorio ne, koji deo mog odgovora ne razumete. Ne dolazi u obzir da sve vojnike testiram na opijate. Zabrinjavajući je svaki pojedinačni slučaj, ali to ne znači da bi trebalo da preduzmem takve mere. Recite mi kada sam u karijeri bio za zataškavanje“, dodao je.

BONUS VIDEO Rasprava Zorana Milanovića sa novinarima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar