Medojević: Ne može Crkva da pravi vladu

Svet 24. sep. 202019:09
Podeli:
Nebojša Medojević Foto: N1

Lider Pokreta za promene (PzP) Nebojša Medojević poručio je da će u direktnom razgovoru upoznati Zdravka Krivokapića, mandatara za sastav nove vlade, sa njihovim viđenjem prioriteta i ciljeva buduće Vlade i sa "našim interesovanjem za resore" i dodao da njemu "kao verniku nije normalno da crkva sastavlja vladu"

„Jasno je da je odgovornost nove vlasti ogromna. Isto tako i očekivanja građana. PzP će se truditi da maksimalno ispuni ta očekivanja i istraje na putu ostvarenja svoje misije. Vladu treba formirati ljudski i pošteno, na osnovu izborne volje građana“, rekao je on.

Medojević je naveo da je PzP u stalnim komunikacijama oko međunarodnih obaveza i inteziviranja reformi potrebnih za jačanje uloge Crne Gore u NATO.

„U direktnim razgovorima sa mandatarom upoznaćemo ga sa našim viđenjem prioriteta i ciljeva ove Vlade i sa našim interesovanjem za resore. Deicdno smo saopštili da je za nas neprihvatljivo da na Vladu ima uticaj crkva, ili bilo koji drugi centri moci. Meni lično, kao verniku, nije normalno da crkva sastavlja Vladu. Crna Gora je sekularna država, ali nesporna je ogromna zahvalnost mitropolitu crnogorsko primorskom Amfilohiju na ogromnom doprinosu u istorijskoj pobedi“, rekao je Medojević.

„Sada moramo sami da odradimo ono što je do nas, političara“.

„Sprovedemo neophodne reforme i pomognemo Crnoj Gori da ustane nakon pada DPS. To neće biti lako. Jer narod sa jedne strane očekuje pravdu, a sa druge strane ekonomski boljitak. Ako lideri PzP budu u Vladi, pravda je nešto što možemo da garantujemo narodu. Mi smo ti koji su prošli suzavce, prebijanja, zatvore i progon. Znamo kako treba sa onima koji su se svih ovih godina ogriješili o Zakon. Ko je bio ispravan neka bude miran. Izborna volja građana biće zadovoljena, jer demokratski proces koji je otpočeo više niko ne može zaustaviti“, naveo je Medojević, prenose Vijesti.(kraj) js

 

Komentari

Vaš komentar