Marko Skejo i HOS-ovci u Kninu vikali „U boj, u boj“

Svet 05. avg. 202012:55 > 13:56
Podeli:
Foto: TANJUG/ FOT HINA/ MARIO STRMOTIC/ nr

Neposredno nakon okončanja centralne ceremonije obeležavanja Dana pobede i 25 godina od akcije Oluja, centralni trg u Kninu okupirali su pripadnici HOS-a sa majicama na kojima je odštampan grb sa ustaškim pokličem “za dom spremni”.

Oni su uzvikivali “za dom spremni” i  „u boj, u boj“. Među njima je bio i gradonačelnik Vukovara, bivsi HDZ-ovac i aktuelni poslanik Domovinskog pokreta Ivan Penava, piše RTL.hr.

On je novinarima rekao da je današnja proslava zvanično zamišljena kao svojevrsna proklamacija pomirenja Hrvata i Srba, ali, kako kaže, to nije uspelo, jer takva proklamacija mora biti izraz celog hrvatskog naroda, a to nije slučaj.

“Bitno je da smo danas tu, iako, kao gradonačelnik Vukovara, nisam dobio pozivnicu”, rekao je Penava.

Takođe, u Knin je na obeležavanje 25. godišnjice akcije Oluja stigao i Marko Skejo, bivši ratni zapovednik IX bojne HOS-a Rafael Vitez Boban, sa pristalicama, međutim, nije bio raspoložen za izjave.

Na sebi nose crnu odeću, s obeležjima HOS-a koja je zabranjena u službenom protokolu obeležavanja u Kninu.

Marko Skejo nije želeo da daje izjavu. Osobe koje su došle s njim poručile su tek da nisu došli da izazivaju nerede, ali će pokušati da dođu do glavnog trga.

Uz povike „U boj, u boj!“ stigli su do ograde gde su zaustavljeni od strane policije i rečeno im je da „više nema mesta“.

Pridružio im se i saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović.

 

Komentari

Vaš komentar