Marija iz Afrike za Nova.rs: Omikron ovde nije tema, spremamo se za Novu godinu

Svet 28. nov. 202114:34 > 14:48
Podeli:
Afrika, novi soj koronavirusa, omikron, omicron
Foto: Privatna arhiva/Guillem Sartorio / AFP / Profimedia/EPA-EFE/NIC BOTHMA

U trenutku kada čitava planeta strahuje od novog soja koronavirusa koji je poneo naziv omikron, Marija Aleksić, koja se trenutno nalazi u Keniji kaže za Nova.rs da je u Africi, iz koje je nova varijanta virusa i potekla situacija potpuno drugačija.

Pročitajte još:

„Mogu vam reći da sam tek juče čula za to od druga koji je pomenuo otkazivanje letova. Ovde niko ništa ne zna, razmišlja se o Novoj godini“, kaže nam Marija.

Dodaje da joj virus nije poremetio planove, jer je ona svakako planirala povratak u Evropu tek sredinom iduće godine.

„Ovde smo sigurni, na suncu i svežem vazduhu svaki dan. Ja svoje planove i dalje ne menjam, a i ne planiram nazad u Evropu pre juna“, ispričala je Marija za naš portal.

Podsetimo, omikron je u petak otkiven u Belgiji, a od tada je zabeležen u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Austriji, Češkoj i Italiji, dok je u Holandiji danas otkriveno čak 13 slučajeva zaraze novom mutacijom.

Marija Aleksić
Marija Aleksić Foto: Privatna arhiva

Zbog toga su skoro sve države sveta obustavile avio saobraćaj sa područjem Afrike i zabranile ulazak turistima sa ovog kontinenta.

Prema prvim istraživanjima, omikron je mnogo opsaniji po stare i nevakcinisane od svih do sada poznatih varijanti koronavirusa.

BONUS VIDEO: Razbijamo zablude o vakcinaciji – Dr Emina Milošević objašnjava zašto korona-vakcine primamo više od jednom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar