Makedonci donirali u Fond za koronu 3,9 miliona evra

Svet 20. dec. 202019:07 > 19:13
Podeli:
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev objavio je da je do sada u državni fond za borbu sa koronavirusom donirano gotovo 3,9 miliona evra. Tu informaciju i link do spiska donatora premijer je objavio povodom Međunarodnog dana ljudske solidarnosti.

„Želeo bih da vas informišem da su brojni pojedinci, kompanije i institicije do danas donirali 3.882.290 evra u solidarni državni fond za borbu sa koronavirusom“, napisao je Zaev na Fejsbuku.

Premijer Severne Makedonije je tu informaciju i link do spiska donatora objavio povodom Međunarodnog dana ljudske solidarnosti.

„Završavamo jednu od najtežih godina u postojanju naše države. Suočili smo se sa planetarnom krizom koja je, verujem, izvukla najbolje od čovečanstva – solidarnost. Verujem da smo sebi i drugima pokazali šta znači solidarnost na delu. Uspeli smo da se ujedinimo i da funcionišemo kao jedan i tako treba da produžimo i u budućnosti“, istakao je Zaev.

U Severnoj Makedoniji registrovano je 357 novih slučajeva koronavirusa, a još 18 osoba je umrlo od te zaraze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Od koronavirusa su u Severnoj Makedoniji umrle su 2.292 osobe, ukupno je dijagnostikovano 78.305 zaraženih, a aktivnih slučajeva ima 21.979.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar