Kuomo optužen za seksualne prestupe, traži nezavisnu istragu

Svet 28. feb. 202117:43
Podeli:
Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Guverner Njujorka Endru Kuomo zatražio je da se pokrene nezavisna istraga o navodnim seksualnim prestupima za koje ga optužuje bivša saradnica Šarlot Benet. Nekoliko dana ranije druga bivša saradnica Kuoma, Linzi Bojlan objavila je društvenim mrežama priču o tome kako joj se Kuomo u više navrata "nedolično udvarao" dok je radila u administracije države Njujork.

Ona je izjavila za Njujork tajms da se Kuomo raspitivao o njenom seksualnom životu, pitao je da li je monogamna i da li je ikada imala seks sa starijim muškarcem, prenose agencije.

Kuomo je negirao optužbe svoje bivše saradnice, koja je više od dve godine radila za njega kao savetnica za politička pitanja, do novembra 2020. godine.

„Pokušavao sam da je uputim u posao, da joj budem mentor i nikada joj se nisam udvarao“, izjavio je Kuomo i zatražio potpunu istragu nezavisnog tela o ovom slučaju.
Samo nekoliko dana ranije druga bivša saradnica Kuoma, Linzi Bojlan objavila je društvenim mrežama priču o tome kako joj se Kuomo u više navrata „nedolično udvarao“ dok je radila u administracije države Njujork u periodu od 2015. do 2018. godine, preneo je Tanjug.

Ona tvrdi da joj je Kuomo slao cveće za takozvani Dan zaljubljenih i bez odobrenja ljubio je u usta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar