Krivokapić: Najavio sam da se sprema afera, to neće proći

Svet 29. maj. 202112:50
Podeli:
Zdravko Krivokapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je danas da je pre dva dana, nekoliko sati pred odlazak u Beograd, u odgovoru na, kako je naveo, "klevete jednog od lidera DF-a", javnosti najavio da je pripremljena afera.

PROČITAJTE JOŠ:

„I danas ponavljam: Neće vam to proći! Temeljni ugovor će biti potpisan uz narod Crne Gore koji se za njega izborio. Onako kako to i dolikuje!“, napisao je Krivokapić na Tviteru.

Krivokapić, koji je u četvrtak najpre pristao, a potom odustao da u Beogradu sa srpskim patrijarhom Porfirijem potpiše prethodno dogovoreni i usaglašeni Temeljni ugovor o odnosu države i Crkve,, optužio je sinoć Demokratski front, direktno Andriju Mandića, za, kako tvrdi, “podmetačinu“ s ciljem rušenja aktuelne crnogorske vlade, prenosi Tanjug.

Krivokapić je naveo da se gnuša pomisli da neko može i da pomisli da on može i želi da dovede u pitanje potpisivanje Temeljnog ugovora.

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić izjavio je danas da je Krivokapić uoči izbora tom savezu sa visokih crkvenih adresa predložen kao garant da će usaglašeni Temeljni ugovor države Crne Gore i Crkve biti potpisan.

Mandić je za TV Pink rekao i da je u vladi postojala dvotrećinska podrška za potpisivanje usaglašenog Ugovora, a da sada DF dobija političke izjave da to jeste bitno, ali da će se uraditi drugi put.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar