Krivokapić: „Ja sam Crnogorac 100 odsto“

Svet 01. sep. 202009:50 > 11:0315 komentara
Podeli:
Zdravko Krivokapić
Foto: Printscreen/YouTube/ СРБИН.инфо

Lider "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić, gostujući u „Bojama jutra“, rekao je da ono što se sinoć desilo u Podgorici ne treba da služi na čast nikome, da opozicija ne želi podele i da pruža ruku pomirenja svima.

On je pozvao građane da pobedu slave kod kuće i te da ulica nikom nije dobro donela.

„Mora da se utvrdi ko je vinovnik toga. Mora da se utvrdi ko je taj i zašto je to uradio. Treba da živimo zajedno, a da bi živeli zajedno moramo da se poštujemo i uvažavamo“, istakao je Krivokapić.

Krivokapić je rekao da on nema informacije ko je izazvao sinoćne incidente u Podgorici, da to ima policija.

„Ja kao i svaki drugi građanim dobijam informacije sa terena. Da budemo strpljivi i smireni“, istakao je on.

Dodao je da što se tiče incidenta oko pucnjave u Nikšiću, da svi tvrde da je bila u pitanju petarda.

Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

„Svi tvrde da je u Nikšiću bila u pitanju petarda. Najveći incident koji se desio u Nikšiću jeste osoba koja je uletela kolima u ljude. Ne možemo mržnjom da se okrećemo na mržnju, ne možemo da se delimo jer nas je vrlo malo. Opozicija sigurno nije ta kojoj odgovaraju ovakvi problemi“, istakao je Krivokapić.

„Ovde se sve radi na cepanju i podelama, a to je najgore što može da nam se desi. Ne sme niko da se plaši da će Crna Gora nestati“, rekao je Krivokapić u jutarnjem programu TV Vijesti.

On je dodao da Crna Gora ne može biti ni pod Srbijom ili Rusijom, ali da ne može da kaže da neće sarađvati sa svima.

Krivokapić je istakao da niko u Crnoj Gori ne sme i ne treba da bude ugrožen, pogotovo naše manjine koje su naši rođaci i komšije.

„Nerede prave oni kojima to odgovara. I predsednik i premijer tokom predizborne kampanje poručivali su ljudima da treba da se sele. Govor mržnje nije potreban u ovom trenutku. Ruka pomirenja je pružena svima. To ne odgovora samo jednoj strani koja sada pokušava Udbom da dođe do poboljašanje rezultata što je nemoguće. Naša pobeda je čista kao suza“, istakao je Krivokapić.

Foto: REUTERS/Goran Tomasevic

Komentarišući pozive koji su se pojavili na društvenim mrežama, a koji pozivaju na „odbranu države od izdajnika i tuđina, bunt Crnogoraca, okupljanje na gradskom Trgu u Podgorici“ Krivokapić kaže da to doživljava kao revanšizam.

Pročitajte još:

„Ja sam Crnogorac 100 odsto. Ne znam koji su to drugi Crnogorci koji žele da zapale nešto. Ovo nije vreme da se delimo. Mi ne otimamo Crnu Goru od Crne Gore, ali otimamo Crnu Goru od zarobljene države. Mislim da to naručuje samo jedna strana Udba“, naglasio je Krivokapić.

Krivokapić smatra da ono što najviše nedostaje Crnoj Gori je nedostatak tolerancije.

„Ovde se sve radi na cepanju i podelama, a to je najgore što može da se desi. Crna Gora ne može da pude pod Srbijom ili Rusijom, a to ne znači da nećemo da sarađivati sa svima. Nećemo praviti podele po bilo kojoj osnovi“, istakao je Krivokapić.

Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

„Želimo da napravimo najbolje za Crnu Goru. Odlučili smo da napravimo 4 principa koja su prihvatljiva za sve i da to bude polazište za poverenje. Nadam se da će manjinske partije shvatiti da mi želimo dobro svima. Moramo da gledamo u budućnost“, rekao je Krivokapić.

Istakao je da se nada da ćemo oko 25. septembra imati sve institucije koje će nova vlast da drži.

Komentari

Vaš komentar