Krivokapić: CG će doprinositi ostvarivanju NATO ciljeva

Svet 14. jun. 202120:29
Podeli:
Zdravko Krivokapić, Nato
Zdravko Krivokapić Foto: EPA-EFE/KENZO TRIBOUILLARD

Crna Gora će nastaviti da doprinosi ostvarivanju zajedničkih ciljeva NATO-a, posebno u oblastima kolektivne odbrane, ravnopravnije podele tereta i izgradnji nacionalne otpornosti, poručio je premijer Zdravko Krivokapić na NATO samitu u Briselu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kako je saopšteno iz Vlade, Krivokapić je u izlaganju na samitu preneo punu podršku Crne Gore inicijativi NATO 2030, uzimajući u obzir potrebu jačanja političke dimenzije Alijanse, očuvanja vojne moći i zauzimanja globalnog pristupa bezbednosti u kontekstu savremenih izazova.

Crna Gora je pozdravila usvojene predloge koji će omogućiti da NATO bude bolje pripremljen da deluje u takvim okolnostima.

„U skladu sa opredeljenjem naše države, poseban naglasak je stavljen i na saradnju sa partnerima, posebno sa Evropskom unijom, uključujući u kontekstu Zapadnog Balkana“, kazao je Krivokapić.

U saopštenju se navodi da se crnogorski premijer sastao sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, koji je poručio da Vlada ima snažnu podršku Vašingtona u procesu demokratske tranzicije u Crnoj Gori.

Dodaje se da se Krivokapić sreo i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom koji mu je poručio da će Francuska uvek biti uz Crnu Goru na njenom putu ka EU.

Podršku Vladi, kako se ističe, uputili su i nemačka kancelarka Angela Merkel i premijer Velike Britanije Boris Džonson.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar