Kraljevska porodica na stubu srama: Princ priznao da je optužen za pedofiliju

Svet 01. okt. 202109:59
Podeli:
Foto:EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Britanski princ Endrju, princ kraljice Elizabete, suočava se sa optužbama za seksualno zlostavljanje i pedofiliju. On je ove nedelje konačno priznao da mu je uručena tužba, čime je završen mukotrpan proces sudova iz SAD, koji nisu imali načina da dođu do optuženog princa.

POGLEDAJTE JOŠ:

Zajednički sporazum potpisali su advokat princa Endrjua i federalni sudija sa Menhetna. Time je sudski proces zvanično otpočeo.

U sudskim spisima navodi se da je Endrju osporavao prihvatanje tužbe sve dok advokati nisu razgovarali telefonom 21. septembra. Ugovor je potpisan tri dana kasnije, prema nalogu koji je potpisao sudija Luis A. Kaplan.

Amerikanka Virdžinija Džufri tvrdi da ju je princ Endrju zlostavljao u više navrata 2001. godine, kada je imala manje od 18 godina. Njegov advokat je optužbe nazvao „neosnovanim“.

Podnošenje tužbe okrivljenom je obično rutinska stvar, ali može biti komplikovanije kada okrivljeni boravi van Sjedinjenih Država. Sudija mora biti siguran da je okrivljeni pravilno obavešten o navodima i da ima razuman rok da na njih odgovori. Princ Endrju sada mora da dostavi odgovore na tužbene zahteve do 29. oktobra.

Princ Endrju
Princ Endrju Foto:Tanjug/Steve Parsons/Pool Photo via AP

Krajem 2019. godine, Endrju je za BBC rekao da nikada nije imao seksualne odnose sa pomenutom Virdžinijom i čvrsto naglasio da se radi o izmišljotinama.

Virdžinija tvrdi da je sa 17 godina dovedena u Veliku Britaniju gde je bila primorana na seksualni odnos sa vojvodom od Jorka, koji ju je, prema tim navodima, zlostavljao. Prema njenim rečima, Endrju ju je napastvovao u Sjedninjenim Državama i Velikoj Britaniji, što on još uvek uporno negira.

Foto: ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U tužbi se navodi da je vojvoda od Jorka tri puta prisilio na seksualni odnos Džufri, koja se tada zvala Virdžinija Roberts, u londonskoj kući Epstajnove saradnice Gilejn Maksvel, i u njegovim kućama na Menhetnu i na Devičanskim ostrvima.

Kontroverzni princ ranije se dovodio u vezu sa Džefrijem Epstajnom, koji je bio optužen da je organizovao seksualnu piramidalnu šemu u kojoj je učestvovalo najmanje 40 maloletnih devojčica. Epstaj suđenje nikada nije dočekao, obzirom na to da je izvršio samoubistvo u zatvoru.

BONUS VIDEO Veze srpske i britanske kraljevske porodice

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar