Kako je „bitanga“ srušila Mila: Uvreda mu se obila o glavu

Svet 02. sep. 202017:2410 komentara
Podeli:
Foto:EPA-EFE/MALTON DIBRA/YouTube/Crno na bijelo

Verbalni sukob nekadašnjeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića i poslanika opozicione Pozitivne Crne Gore Dritana Abazovića, koji se umalo završio fizičkim obračunom, ponovo je postao hit na internetu. Naime, u skupštinskoj sali, sada već daleke 2013., nakon izlaganja poslanika Abazovića, Đukanović je, vidno iznerviran, viknuo na njega, nazivajući ga bitangom.

Ovoj uvredi prethodila je polemika premijera i poslanika Pozitivne Crne Gore, koji su od Đukanovića tražili da odgovori na pitanja o „milionskim kreditima koje su uzimale Đukanovićeve firme“ u vreme dok on nije bio na čelu vlade. Poslanici „Pozitivne“ su tada priču o višemilionskim kreditima Đukanovića postavili u kontekstu priče o vladavini prava i „određenom broju lica“ koja su, po oceni Pozitivne Crne Gore, van zakona.

Tadašnji premijer Đukanović, negirao je da su njegove firme svojevremeno uzimale kredite i naveo da je pozajmljivao novac kao građanin. On je tada rekao i da izjave predstavnika Pozitivne Crne Gore ukazuju na nervozu zbog rezultata na nedavnim lokalnim izborima u tri opštine, na kojima je rezultatski, u to vreme, dominirao Đukanovićev DPS.

Đukanović je Pozitivnu Crnu Goru nazvao strankom koja je „formirana da bi branila interese medijske mafije“. Na Đukanovićeve reči reagovao je Abazović, koji mu je poručio da je to „prvi i poslednji put da neko kaže, da bilo koji poslanik Pozitivne brani interese mafije“.

„Sram te bilo, bitango!“, odgovorio je Đukanović Abazoviću.

Pročitajte još:

Posle kraće prepirke poslanici Pozitivne su napustili skupštinsku salu, a Đukanović se izvinio javnosti zbog svoje reakcije.

Danas, sedam godina kasnije, Dritan Abazović je prvi čovek građanskog pokreta URA (Ujedinjena evropska akcija) i nosilac liste „Crno na bijelo“ u Crnoj Gori, koja je na izborima osvojila 5,53 odsto glasova (22.649 birača), a sa druge dve koalicije, “Za budućnost Crne Gore“ i “Mir je naša nacija”, pobedio je Mila Đukanovića na parlamentarnim izborima, posle 30 godina njegove vladavine.

 

 

Komentari

Vaš komentar