Japanska „crna udovica“: Trovala ljubavnike cijanidom, pa im uzimala novac

Svet 28. sep. 202107:15
Podeli:
Isao Kakehi Foto: JIJI PRESS / AFP / Profimedia

Sa 75 godina Isao Kakehi je bio dobrog zdravlja i srećno zaljubljen. Bila je 2013. godina, kada je počeo vezu sa Čisako Kakehi (67), udovicom koju je upoznao preko japanske agencije za povezivanje. U roku od dva meseca, par se venčao i započeo naizgled blažen život u gradu Muko u Kjotou praveći kolače od pirinča za novogodišnje proslave. Međutim, Isao Kakehi nije dočekao Novu godinu - 28. decembra je postao četvrta i poslednja žrtva japanske "crne udovice".

PROČITAJTE JOŠ:

Čisako Kakehi je osuđena na smrt zbog ubistva tri partnera i pokušaja ubistva četvrtog.

Ubistva su počela kada je imala 61. godinu, ali je izbegla sumnju sve do smrti Isaa Kakehija. Taj slučaj je doveo do policijske istrage i njenog hapšenja 2014. godine, prenosi CNN.

Godine 2017. je osuđena na smrt nakon jednog od najdužih suđenja u Japanu. Žalbu sud nije usvojio ni ovog juna.

„Koristila je agenciju za povezivanje kako bi se upoznavala sa starijim žrtvama i trovala ih nakon što su joj dali poverenje. To je nimilosrdan zločin zasnovan na planiranoj i snažnoj nameri“, rekao je sudija u junskoj presudi.

Isao Kakehi Foto: JIJI PRESS / AFP / Profimedia

Slučaj je šokirao Japan i pokazao opasnosti koje vrebaju na internetu za starije samce, ranjive na ljubavne prevare.

Takođe se postavljalo pitanje – zašto je žena krenula da ubija muškarce koje je navodno volela.

Jedina žrtva koja je preživela

Malo se zna o ličnom životu Čisako Kakehi. Rođena je u jugozapadnoj japanskoj prefekturi Saga i radila je u štampariji. Za prvog muža se udala 1969. godine, kada je imala 23 godine. Taj brak je trajao 25 godina, sve do njegove smrti 1994. godine. Do 2007. godine je ušla u vezu sa Tošiakijem Suehirom (78).

Kako je on uzimao suplemente za zdravlje, Kakehi je bilo da mu podmetne cijanid u piluli i da mu presudi. Suehir se srušio manje od 15 minuta nakon ručka sa decom i ženom. Do dolaska hitne pomoći je dahtao i bio je na ivici da prestane da diše.

Lekari su uspeli da ga spasu, ali mu je ostala neizlečiva disfunkcija i oštećenje vida. On je jedini koji je uspeo da preživi napad „Crne udovice“. Umro je godinu i po dana kasnije od nepovezane bolesti.

Nekoliko godina kasnije Kakehi je našla sledeću žrtvu.

Žrtva motocikla

Masanori Honda je bio u dobroj formi sa svojih 71 godinu. Do 2011. godine njegov dijabetes je pao u blagi status i često je posećivao sportske klubove. On je takođe u to vreme ušao u vezu sa Kakehi.

Srela je Hondu 9. marta 2012. godine u prodavnici nakon čega je svako od njih krenuo svojim putem. Oko 17 časova tog dana, Honda je izgubio svest dok je vozio motor. Manje od dva sada kasnije lekari u bolnici su potvrdili njegovu smrt.

Dva meseca pre njegove smrti Kakehi je počela da se tajno viđa sa drugim muškarcima.

Preživeo rak i poslednja žrtva

Minoru Hioki se u poznim godinama borio sa usamljenošću i sa rakom pluća. Ali do jula 2013. godine, život se poigrao sa njim: Rak je nestao, a on se zaljubio se.

Do avgusta 2013. godine Hioki je bio posvećen Kakehi i u poruci joj je napisao da želi da ostanu zauvek zajedno. Bili su bliski, često su jeli zajedno i spavali jedno kod drugog.

Ipak, romansi je došao kraj kada su 20. septembra izašli na večeru. I Hioki je uzimao suplemente u obliku pilula, pa mu je Kakehi lako dala cijanid. Upravo su bili završili sa obrokom kada je Hioki izgubio svest. Do dolaska hitne pomoći on je već teško disao.

Iako je znala da on ima decu i da se oporavio od raka, lagala je hitnu pomoć i rekla da on boluje od raka pluća. Kada su joj ponudili postupak oživljavanja, odbila je da da dozvolu da ga ožive, pa je on umro u roku od dva sata.

Godine 2013. se udala za novu žrtvu i počela je da se viđa sa drugim muškarcima u tajnosti. Isao Kakehi, poslednja žrtva „Crne udovice“ je umro kod kuće, nekoliko nedelja posle njihovog braka, nakon što je večerao sa svojom novom ženom.

Njegova smrt je izavala sumnju što je dovelo do policijske istrage. Odbukcije su retke u Japanu i sprovode se samo kada postoji sumnja u prljavu igru, što je možda razlog zašto je smrt bivših partnera „Crne udovice“ u to vreme prošla uglavnom nezapaženo.

Kada je Isaou urađena autopsija utvrđeno je da ima smrtonosne količine cijanida u srcu, krvi i želucu, kao i eroziju u želucu. Nekoliko dana nakon njegove smrti, vasti su Kakehinom stanu pronašli pilule za suplemente i prazne kapuule što ukazuje da je ispraznila zdrave dodatke i napunila ih cijanidom koji je bio samleven u prah.

Dva meseca kasnije, policija je uhapsila Kakehi. Nakon višemesečnih ispitivanja Kakehi je priznala da je trovala Hondu, Hiokija i Suehiroa i to kapsulama cijanida.

Policija je takođe verovala da je Kakehi povezana sa ubistvima još četvorice muškaraca, ali su tužioci odlučili da je na kraju ne optuže za to zbog nedostatka dokaza.

Sve zbog novca

Četvorica muškaraca su živela u različitim gradovima i radili su različite poslove i nisu bili povezani ni na koji način – svi su imali značajnu ušteđevinu i imovinu. Sve to u kombinaciji sa poznim godinama ih je za ovu ženu učinila savršenom metom.

Prvo trovanje je izazvano dugom – Kakehi je Suehiru dogovala oko 437.000 dolara, navodi se u presudi. Kakehi je mislila da će ako ga ubije izbeći da plati. Dva meseca prosle njegove smrti je pisala njegovoj deci i rekla im je da je dug vratila. Deca nisu bila svesna da je njihov otac pozajmljivao novac toj ženi.

Nije jasno da li je „crna udovica“ imala svoju ušteđevinu u vreme kada je ubijala muškarce.

Do svoje četvrte žrtve, već je uzela toliko novca, da ceo slučaj više ne može da se objasni potrebom ili očajem, navodi se u presudi. Od Honde je Kakehi zaradila 145.000 dolara, a nije precezirano koliko je uzela ostalim muškarcima. Procenjuje se da je ostalih partnera zaradila ukupno 4,5 miliona dolara, što novca, dragocenosti i druge imovine.

Pored Kakehi, Japan ima još jednu crnu udovicu – Kanae Kijima (46) koja je ubila trojicu muškaraca koje upoznala na veb sajtu 2009. godine, ali tako da sve izgleda kao samoubistvo. I njoj je motiv bio novac, a i ona je osuđena na smrt 2012. godine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar