Uhapšen Kolumbijac na Jamajci osumnjičen za ubistvo Moiza

Svet 22. okt. 202100:51
Podeli:
Foto: Twitter Officiel de la Police Nationale d'Haiti

Vlasti Haitija saopštile su danas da je kolumbijski državljanin Mario Antonio Palasios, koji se smatra osumnjičenim za ubistvo predsednika Haitija Žovnela Moiza, uhapšen na Jamajci dok se istraga nastavlja.

„Mario Antonio Palasios je deo grupe plaćenika. Ovaj čovek je veoma opasan“, navela je policija Haitija na svom zvaničnom Tviter nalogu, prenosi Rojters.

Vlasti Jamajke potvrdile su danas da je uhapšena osoba, za koju su samo naveli da je verovatno reč o kolumbijskom državljaninu.

Pedesettrogodišnji bivši biznismen Moiz, koji je na dužnost predsednika stupio 2017. godine, ubijen je iz vatrenog oružja u svojoj privatnoj rezidenciji u julu, a njegova supruga je ranjena u tom napadu.

Grupa kolumbijskih plaćenika pojavila se kao glavni osumnjičeni za ovo ubistvo, iako još niko nije optužen ili osuđen u vezi sa ovim slučajem.

Ministar unutrašnjih poslova Bolivije Eduardo del Kastiljo izjavio je 19.oktobra da su se pripadnici grupe uključene u ubistvo predsednika Haitija Žovnela Moiza u julu, urotili i da ubiju i bolivijskog predsednika Luisa Arsea 2020. godine.

BONUS VIDEO: Haiti tropska oluja

Komentari

Vaš komentar