Lakić za Nova.rs: Izvesno da je Stanivuković dobio Banjaluku

Svet 15. nov. 202022:44 > 16. nov. 2020 11:0312 komentara
Podeli:
Foto: N1

Izvršni urednik portaka Srpska info Boris Lakić, rekao je za portal Nova.rs da su sve prilike, da će novi gradonačelnik Banjaluke postati kandidat Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković. On je dalje naglasio da su uočene brojne nepravilnosti, te da je izlaznost nešto manja nego ne prethodnim izborima, najverovatnije zbog situacije oko pandemije koronavirusa.

Lakić je za naš portal rekao da je Draško Stanivuković proglasio pobedu u Banjaluci, što za neke predstavlja iznenađenje.

„On je je bio jako siguran u pobedu. Izgleda da dolazi do smene vlasti u Banjaluci posle toliko godina vladavine SNSD. Definitivno nije glasačima bilo dovoljno ovo što je predstavio i uradio dosadašnji gradonačelnik Igor Radojčić. Građanima očigledno nije dovoljno što se u Banjaluci gradilo u svakom naselju za vrijeme Radojičićevog mandata“, rekao je za naš portal izvršni urednik portala Srpska info.

On je dalje naveo da se i dalje čeka da Centralna izborna komisija (CIK) proglasi rezultate, ali da su neki trendovi jasni.

„Stranke imaju svoje posmatrače na izbornim mestima, a rezultat negde potvrđuje i ćutnja SNSD. Nisu se oglasili još uvek. Nisu proglasili ni poraz, ali ni pobedu. Sve ide u tom smeru da će Draško Stanivuković postati novi gradonačelnik Banjaluke“, nastavio je Lakić.

Upitan o izlaznosti na izborima, Lakić je rekao da je izlaznost nešto manja nego prethodnih godina, a da je u samoj Banjaluci nešto veća od 50 odsto.

„U vremenu pandemije i svih ovih dešavanja mislim da je dobra izlaznost. U Republici Srpskoj je bolja izlaznost nego u Federaciji, ali je svakako manja nego prošli put“, rekao je Lakić i kazao da je mnogo ljudi glasalo preko mobilnih timova pa se čekaju rezultati.

Lakić je naglasio da je bilo brojnih nepravilnosti, naročito u Doboju, gde će najverovatnije pobednik biti SNSD. On je dalje rekao da su se desila neka iznenađenja,

„Izvesno je da će doći do promene vlasti u Prijedoru, Banjaluci i Bijeljini. U ovim gradovima nakon toliko godina menja se vlast“, rekao je za naš portal Lakić.

Sva dešavanja sa izbora u Bosni i Hecegovini pratite na našem lajv blogu.

Komentari

Vaš komentar