Izetbegović: Političari iz RS neće nadjačati međunarodnu zajednicu

Svet 02. avg. 202118:07 > 03. avg. 2021 00:17
Podeli:
Bakir Izetbegović Foto: EPA-EFE/ALAA BADARNEH

Predsednik Stranke demokratske akcije u BiH (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas da će, kako je ocenio, ''sa ovakvom politikom i pristupom, političari u RS neumitno da dovedu do toga da se sudare sa institucijama BiH i međunarodnom zajednicom'', i da u tom sudaru neće pobediti.

POGLEDAJTE JOŠ:

Na pitanje šta očekuje od novog visokog predstavnika Kristijana Šmita i da li očekuje da bi smenama nekih političara iz redova srpskog naroda mogla doprineti deblokadi procesa u BiH, rekao da misli da u prvih mesec dana neće biti ništa posebno.

“Sa ovakvom politikom i ovakvim pristupom političari u RS neumitno da dovedu do toga da se sudare sa institucijama BiH, sa međunarodnom zajednicom, PIC-om i OHR-om i ne bih rekao da će u tom sudaru moći da nađačaju. Nadam se da će odustati pre nego što dođe do smena o kojima govorite“, naveo je Izetbegović.

Ocenio je da je Šmit političar koji ima ogromno iskustvo, “tako da se ne može govoriti o tome kako izgleda i kakav utisak ostavlja, već se zna tačno ko je i šta je Šmit“.

„Jedan vrlo odlučan i uspešan nemački politicar koji ima nemačku državu iza sebe i faktički kompletan civilizovani svet, zemlje PIC-a, Kvintu i ostalo“, kazao je Izetbegović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram