Izborni štabovi u nedelju u Hrvatskoj neće biti isti kao pre

Svet 02. jul. 202014:26
Podeli:
Foto: N1

Izborni šabovi stranaka u Hrvatskoj će ove nedelje izgledati kao nikad pre zbog situacije s koronavirusom. 

Nikakva nova uputstva za izbornu noć još nisu izdata, ali kako saznaje Indeks iz tri vodeće stranke, oni se već pripremaju za posebni režim.

Situacija je HDZ i Restart naterala na potpunu promenu plana, što uključuje i promenu lokacije izbornog štaba , dok će koalicija oko Škorinog Domovinskog pokreta imati štab na prvobitno zamišljenoj lokaciji, ali po sasvim drugom režimu.

Restart

Restart će umjsto u Laubi, gde su prvobitno planirali da čekaju rezultate, izborni štab imati ispred zgrade SDP-a na Iblerovom trgu. Štab će biti i u velikoj dvorani u SDP-ovom sedištu, ali neće biti zvanica.

Sve izjave i uključenja uživo biće ispred sedišta, a u velikoj dvorani će biti samo obraćanje Davora Bernardića koje će moći da prati samo sedam televizijskih kuća i fotoreporteri. Maksimalan broj ljudi koji će moći da uđu u dvoranu prilikom obraćanja Davora Bernardića je 30, a biće obavezno i nošenje maski. U slučaju nevremena, javljanja uživo će se organizovati  u velikoj dvorani, kažu u Restart koaliciji.

HDZ

U HDZ-u još rade na svim detaljima, ali Indeksu su potvrdili da izborni štab neće biti u zatvorenom, nego u dvorištu Arheološkog muzeja.

S obzirom na mere, sve će biti ograničeno, a poštovaće se sve propisane mere, ističu u HDZ-u.

Domovinski pokret

Pročitaj i:

Domovinski pokret će jedini od tri stranke koje po anketama osvajaju najviše mandata rezultate čekati u zatvorenom. Izborni štab će, kako su za Indeks potvrdili iz Škorine stranke, biti u hotelu International u Zagrebu, u dvorani Adriatic.

Zbog epidemioloških mera ograničen je broj novinara, odnosno snimatelja, a kako su poručili iz Domovinskog pokreta, neće biti klasičnog dočeka rezultata s velikim brojem zvanica.

S obzirom na epidemiološku situaciju u Hrvatskoj Domovinski pokret je dobio pitanje jesu li razmišljali o prebacivanju svog izbornog štaba na otvoreno, kao Restart i SDP, ali su za Indeks odgovorili samo: „Ne.“

Komentari

Vaš komentar