Italijanski premijer se vakcinisao AstraZenekom

Svet 30. mar. 202112:36 > 12:51
Podeli:
mario dragi, mario draghi
Foto: EPA-EFE/Chigi Palace Press Office

Italijanski premijer Mario Dragi se vakcinisao dozom vakcine AstraZeneka, u gestu podrške za tu osporavanu vakcinu, javila je njegova služba.

Pročitajte još:

Bivši šef Evropske centralne banke i njegova supruga su se vakcinisali u centru u centralnoj železničkoj stanici u Rimu, Termini, naveo je portparol vlade.

Italija je prekinula upotrebu vakcine AstraZeneke i Oksforda na nekoliko dana u martu zbog sumnji na neželjene pojave dok Evropska agencija za lekove (EMA) nije potvrdila da je preparat bezbedan.

Dragi koji je preuzeo dužnost prošlog meseca rekao je da će ubrzati kampanju vakcinacije u Italiji, prvoj zemlji teško pogođenoj pandemijom u Evropi i koja sada prolazi kroz treći talas kovida-19.

mario dragi, mario draghi
Foto: EPA-EFE/Chigi Palace Press Office

Veći deo Italije je trenutno pod jakim restrikcijama da se zaustavi zaraza, zatvoreni su barovi i restorani, ograničeno kretanje. Ali škole u Rimu i regionu od danas mogu ponovo da rade posle odluke zdravstvenih vlasti da skinu taj region sa crvene zone vizikog rizika zaraze i stave ga u narandžastu zonu, što znači srednji rizik.

Cela Italija će biti u „crvenoj“ zoni tokom Uskršnjeg vikenda, od ove subote do ponedeljka.

U pandemiji je do sada umrlo više od 108.000 ljudi u Italiji prema podacima ministarstva zdravlja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar