Ispovest Slavena, momka kojeg su policajci tukli u Mostaru

Svet 12. apr. 202114:43
Podeli:
Foto: Pogled.ba

U BIH se pojavilo snimak na kojem se vide dva policajca kako brutalno mlate mladića, a navodno je nastala u Mostaru. Uskoro su je preneli i ostali mediji u BiH. Na snimku, za koji piše da je nastao 10. 4. u večernjim satima, vidi se mladić koji je dotrčao do ulaza u zgradu. Za njim je uskoro dotrčao jedan policajac, a onda i drugi. Celo vreme snima, kako se čini, nadzorna kamera postavljena na ulazu u zgradu. Policajci divljački udaraju mladića. Prvo rukama, a onda i nogama.

„Nakon premlaćivanja mladić je odvezen u PU Mostar, gde mu je napisana kazna za kršenje mere policijskog časa i pušten je sam u pola noći da pešači kući, bez medicinskog pregleda. Nakon što mu je pozlilo u domu, mladić se sam javio na CUM SKB Mostar, gde su mu utvrđene povrede“, stoji u poruci koja je stajala uz snimku.

Slaven Blažević, kojeg su u subotu, 10. aprila u 23:03 sati, brutalno pretukla dvojica policajaca u Mostaru je za Pogled.ba govorio o detaljima i razlozima napada koji je zgrozio celu BiH i region.

„Bio sam kod prijatelja u susednoj zgradi i pešačio prema svojoj zgradi. Na putu prema kući primetio sam da se zaustavlja policijsko vozilo malo podalje od mene i u tom trenutku sam požurio da uđem u zgradu svestan da sam prekršio meru zabrane kretanja i kako bih izbegao moguću kaznu. Međutim, policajci su me sustigli tačno ispred zgrade. Dalje se na snimku vidi sve šta se dogodilo. Izvinio sam se što sam prekšio policijski čas, ponudio da platim kaznu ali oni su krenuli s udarcima. Nakon toga odveli su me u policijsku stanicu. U policijskom vozilu sam im već u nekoliko navrata rekao da se ne osećam dobro. U policijskoj stanici su napisali prekršajni nalog na kojem je pisalo da sam prekršio pravilo kretanja. U prekršajnom nalogu nigde nisu spomenute povrede, samo piše da sam prekršio meru zabrane kretanja od 21 do 5 sati. Nakon što su napisali prekršajni nalog pustili su me da idem kući peške“, priča Slaven za Pogled.ba.

Na pitanje da li je tražio da ga odvezu kod lekara zbog nanesenih povrede, Slaven odgovara potvrdno.

„Samo su mi rekli da idem kući. Pušten sam da šetam gradom i na taj način opet kršim policijski čas, svestan da me opet može neko zaustaviti i ponovo legitimisati. Nakon toga sa otišao na hitan pregled, sam, jer se nisam osećao dobro. Čak sam, dok sam hodao do kuće, povratio nekoliko puta“… priča Slaven i dodaje da su mu u Urgentnom centru evidentirane povrede glave, udarci po telu…

Slaven je potvrdio da je angažovao i advokata, odnosno da pokreće privatnu tužbu protiv dvojice policajaca.

Povodom policijskog nasilja koje se dogodilo u Mostaru oglasio se i MUP HNŽ koji osuđuje brutalni napad policijskih službenika i navodi da se radi o klasičnom primeru prekoračenja ovlašćenja i policijskog kodeksa. „Duboko se izvinjavamo celokupnoj javnosti, a posebno mladiću prema kojem se postupalo“ navodi se u saopštenju.

Dvojica policijskih službenika su odmah udaljeni sa dužnosti, a pokrenuta je unutrašnja istraga o celom slučaju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar