Hiljade studenata na ceremoniji dodela diploma u Vuhanu

Svet 15. jun. 202110:54
Podeli:
Foto: STR / AFP / Profimedia

Više od 11.000 studenata u togama i kapama učestvovalo je na masovnoj ceremoniji dodela diploma u Vuhanu, više od godinu dana od ukidanja antikovid restrikcija u tom gradu, epicentru epidemije.

Pročitajte još:

Stavljanje 11 miliona stanovnika Vuhana u karantin 23. januara 2020. godine dalo je signal o ozbiljnosti zaraze, koja se od tada proširila u celom svetu.

Posle 76 dana strogog zaključavanja grad se postepeno vratio u svoj normalni ritam od aprila 2020. godine, kao i ostatak Kine gde je zaraza takoreći zaustavljena.

U znaku opuštenosti građana malo studenata nosilo je maske na ceremoniji organizovanoj u nedelju u školi u tom gradu.

Među studentima koji su sedeli u zgusnutim redovima, više od 2.200 je trebalo da dobije diplome prošle godine ali je ceremonija odložena zbog epidemije.

Prema zvaničnim podacima, Kina je registrovala više od 90.000 slučajeva koronavirusa i 4.636 umrlih od početka 2020. godine, a najveći broj je bio u Vuhanu.

Iako je zaraza brzo zaustavljena, nova žarišta se povremeno pojavljuju u Kini a najnovije poslednjih nedelja je u metropoli Kanton, na jugu zemlje gde su dva slučaja zaraze prijavljena danas.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar