Grčka plaća smeštaj zaraženim turistima

Svet 02. jun. 202020:35 > 20:35
Podeli:
Foto:EPA-EFE/DIMITRIS TOSIDIS

Grčka će platiti smeštaj turistima koji budu pozitivni na koronavirus tokom boravka u toj zemlji, izjavio je portparol grčke vlade Stelios Petsas, prenosi "Katimerini".

„To smo radili u prošlosti i nastavićemo i dalje tako“, rekao je Stelios Petsas prenosi Katimerini u onlajn izdanju.

Ističe da je cilj vlade da osiguraju maksimalnu sigurnost za stanovnike i posetioce.

„Očekujemo daleko manji broj slučajeva, a nadamo se da ih neće ni biti, jer se epidemiološki ciklusi kreću na dole u evropskim zemljama odakle očekujemo turiste“, rekao je portparol Vlade Grčke.

Sličan plan je Kipar objavio prošle nedelje.

Grčka će za međunarodne letove biti otvorena 15. juna, a Ministarstvo turizma Grčke objavilo je nedavno spisak zemalja za čije posetioce će Grčka otvoriti granice od 15. juna.

Grčka od 15. juna otvara granice za turiste iz 29 država, a za ulazak u zemlju nije potreban negativan test na koronavirus, niti je obavezana boravak u karantinu. Ipak. biće nasumičnog testiranja onih koju pređu granicu.

Ministar turizma „željno isčekuje“ turiste iz celog sveta

Grčki ministar turizma Hari Teoharis je izjavio da njegova zemlja željno iščekuje turiste iz celog sveta, ali da prati savete zdravstvenih stručnjaka, kako bi se sprečilo širenje virusa korona.

Ovo je stresna godina za sve i naš zadatak je punjenje baterija. Naravno da moramo da čekamo ocenu stručnjaka, međunarodnih tela, da nam kažu kada je bezbedno, rekao je Teoharis.

On je izjavio da Grčka ne želi da ugrozi posetioce, ali ni svoje stanovništvo, javlja AP.

U Grčkoj je zaraženo više od 2.900 ljudi, umrlo je 179 osoba, ali je samo 12 i dalje na odeljenjima intenzivne nege.

Komentari

Vaš komentar