Gde je Kim Džong Un?

Svet 04. jun. 202115:24 > 15:42
Podeli:
Kim Džong Un Foto:KCNA via REUTERS

Lider Severne Koreje Kim Džong Un se nije pojavio na događaju posle kongresa Generalne federacije trgovinske unije Koreje (GFTUK) koji je održan u Pjongjangu prošle nedelje, a poslednji put se pojavio u javnosti 6. maja.

Pročitajte još:

Ovo je prvi put da se Kim nije pojavio na događaju ovakvog značaja, preneo je dana Miror pisanje NK njuza.

GFTUK se smatra jednim od najvažnijih događaja Radničke partije Severne Koreje, na kojima se potvrđuje sprovođenje pravila i ideologije države.

Ukoliko se pojavio na GFTUK, državni mediji su napravili presedan ne prijavljujući njegovo pojavljivanje ni nedelju dana nakon završetka kongresa. Umesto toga, državni mediji su preneli da je Kim poslao pismo u kojem je dao detaljne instrukcije koje su pročitane na kongresu.

Ovo se dešava skoro godinu dana nakon što je Kim „nestao“ u aprilu 2020. godine na tri nedelje, što je izazvalo glasine da je umro ili da je u komi, nakon dužih perioda odsustva do kraja godine.

Ovo je Kimu sedmo odsustvo iz javnosti duže od 20 dana ili više od početka 2020. godine. Njegovo najduže odsustvo je bilo 2014. godine, kada su državni mediji priznali da je bio bolestan, nakon što se pojavio šepajući i sa štapom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar