Hrvatska i dalje bezbedna turistička destinacija

Svet 29. jul. 202123:15
Podeli:
Dalmacija
Foto: Printscreen/dnevnik.hr

Hrvatska važi za bezbednu destinaciju u poređenju s konkurencijom. I zaista jeste, pokazuje nova karta ECDC-a. Dok su jug Francuske, italijanska ostrva i veći deo Grčke u crvenom, Hrvatska je i dalje narandžasta.

Više od milion turista uživa u Hrvatskoj, a uprkos koronavirusu, na Jadranu se živi punim plućima.

“Da, osećam se vrlo sigurno ovde i mislim da je ovo odlično mesto. I u Španiji imamo prelepih mesta, ali to je neuporedivo s ovim malim ostrvima”, kazao je za N1 Zagreb Horhe, turista iz Španije.

Hrvatska važi za bezbednu destinaciju u poređenju s konkurencijom. I zaista je, pokazuje nova karta ECDC-a. Dok su jug Francuske, italijanska ostrva i veći deo Grčke u crvenom, Hrvatska je i dalje narandžasta.

“Možemo biti zadovoljni, imamo više od milion turista, ali to nas obvezuje da budemo odgovorni”, izjavila je ministarka Nikolina Brnjac.

Međutim, austrijske vlasti objavile su da je najmanje 94 njihovih državljana nakon festivala na Zrću pozitivno na kovid. Takve informacije u lokalnom štabu čvrsto demantuju. Za vreme trajanja festivala napravljen je 12.151 test.

“Utvrđeno je 16 pozitivnih na kovid. To su mahom strani državljani, ali među njima nije bilo Austrijanaca. Svi austrijski državljani koji nemaju kovid potvrdu po drugoj osnovi izašli su iz Republike Hrvatske s negativnim nalazom na kovid”, kazao je Ivan Peranić, načelnik štaba Civilne zaštite Novalja.

Ministarka turizma kaže da je upravo zbog austrijskih gostiju i došlo do pojačanih mera.

“Otprilike pola miliona Austrijanaca posetilo je Hrvatsku, svakako zato su i donesene nove mere, da se vodi računa, da imamo kontinuitet što se tiče sigurnosti, da i dalje budemo najsigurnija destinacija na Mediteranu”, izjavila je Brnjac.

BONUS VIDEO Turizam u Dalmaciji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar