Dodik danas uskratio pomoć za četiri bolnice u Republici Srpskoj

Svet 18. okt. 202119:23 > 19:24
Podeli:
Milorad Dodik Foto:Nemanja Jovanović

Današnjim glasanjima na Predsedništvu Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uskratio je pomoć za četiri bolnice u Republici Srpskoj, piše Klix.ba.

UKC u Banjaluci i bolnice u Bosanskoj Gradišci i Trebinju danas su ostale bez tri mobilna aparata za ultrazvuk, a bolnica u Bijeljini bez ambulntnih kola, piše BN.

U pitanju je oprema koja je osigurana u sklopu pomoći Japana u vreme pandemije u vidu granta od 100 miliona japanskih jena.

To je dovedeno u pitanje, jer je član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik glasao danas i protiv ove odluke, koja je trebala da bude verifikovana radi njene realizacije.

Ambulantna kola, pomoć vlade Japana, trebalo je da dobije i bolnica u Brčkom, kao i kantonalne bolnice u Livnu i Bihaću, dok su rengen aparate trebalo da dobiju bolnice u Goraždu i Orašju, a bolnica u Novoj Bili ultrazvuk.

Odluku o prihvatanju pomoći japanske vlade zdravstvenim ustanovama u BiH, odnosno Republici Srpskoj, Federaciji i distriktu Brčko Predsedništvo je donelo u februaru ove godine, a potpisnik te odluke je Milorad Dodik, koji je bio tada predsedavajući.

BONUS VIDEO: Dodik i harmonika u predsedništvu BiH

Komentari

Vaš komentar