Đukanović: Budućnost Crne Gore u EU nezamisliva bez DPS

Svet 23. jun. 202114:51
Podeli:
Milo Djukanovic
Milo Đukanović Foto:Xinhua / Zuma Press / Profimedia

Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Djukanovića obeležila je danas 30 godna postojanja, prvi put u opoziciji, a njen lider je poručio da su spremni da šire koalicione kapacitete sa svima koji za cilj imaju proevropsku budućnost, mir, prosperitet, regionalnu saradnju i evroatlantske integracije.

Pročitajte još:

„Jer se evropska budućnost ne može zamisliti bez DPS-a“, rekao je Djukanović na prijemu organizovanom u Podgorici tim povodom.

On je, kako je saopšteno iz DPS-a, podsetio na sve uspehe postignute u poslednjih 30 godina, od kojih se posebno izdvaja, kako je navedeno, povratak nezavisnosti, članstvo u NATO i čvrste osnove za članstvo u Evropskoj uniji.

Prema rečima Đukanovića, DPS je zajedno sa svim koalicionim partnerima iz vremena vršenja vlasti, na braniku nacionalnih interesa i „kada na državu nasrću sa raznih adresa“.

„Najbolnije, ali ne i neočekivano, iz susjedstva. I tada kada dobar deo nove parlamentarne većine ne samo da ne brani domovinu, nego objektivno olakšava destrukciju protivnicima nezavisne, građanske i evropske Crne Gore“, kazao je Đukanović.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar